Honlapok_az_ovodaknak

Honlapok az óvodáknak

A Hegyvidéki Önkormányzat elkészíttette öt általa fenntartott óvoda weblapját. Az új oldalakon – melyek tartalmát az egyes intézmények maguk szerkesztik – részletes leírás található az óvodák tevékenységéről, szakmai programjáról, a jelentkezés feltételeiről, a szülői közösségek és az alapítványok munkájáról. Mindemellett az oldalak látogatói rendszeresen értesülhetnek a legújabb hírekről, programokról, illetve a korábbi emlékezetes eseményekről készített fotógalériák között is böngészhetnek.

Most már azoknak a kerületi óvodáknak is van saját honlapjuk, amelyek eddig nem működtettek ilyen oldalt: a Hegyvidéki Önkormányzat elkészíttette öt általa fenntartott intézmény weblapját. A Hegyvidéki Mesevár a www.mesevarhegyvidek.hu, a Mackós a www.mackosovoda.hu, a Normafa a www.normafaovoda.eu, az Orbánhegyi a www.orbanhegyiovoda.hu, a Zugliget Óvoda pedig a www.zugligetovoda.hu címen érhető el.
„A szülők ma már főképp az interneten tájékozódnak, ha óvodát keresnek gyermeküknek, vagy a már kiválasztott intézménnyel kapcsolatban kíváncsiak aktualitásokra. Indokolt tehát, hogy minden óvodának legyen saját honlapja” – magyarázta a fejlesztések okát Névai Gábor digitális stratégiai menedzser. Az új oldalakon – melyek tartalmát az egyes intézmények maguk szerkesztik – részletes leírás található az óvodák tevékenységéről, szakmai programjáról, a jelentkezés feltételeiről, a szülői közösségek és az alapítványok munkájáról. Mindemellett rendszeresen értesülhetünk a legújabb hírekről, programokról, illetve a korábbi emlékezetes eseményekről készített fotógalériák között is böngészhetünk.
Az internetes jelenlét tekintetében a legaktívabb hazai közösségek közé tartozik a hegyvidéki – hangsúlyozta Névai Gábor. Egyre többen veszik igénybe az önkormányzat új internetes ügyfélszolgálatát (www.hegyvidek.hu/etl), és szintén rendkívül népszerű a hegyvidékiek Facebook-csoportja . A „Hegyvidék – Több mint kerület” mára az egyik legnagyobb budapesti regionális közösséggé nőtte ki magát a világhálón.

zé.