Rájátszásban az Aluprof TF SE

Az már az utolsó meccs előtt biztos volt, hogy az Aluprof TF SE rájátszást érő helyen zárja a női röplabda NB 1 alapszakaszát, a BITT Kaposvár elleni hazai mérkőzésre mégis kettőzött erővel készült a hegyvidéki csapat. Egyrészt szeretett volna a nyolcadikról a hetedik helyre előrelépni, másrészt vissza akart vágni a Kaposvárott elszenvedett vereségért. Bár a második és harmadik szettben volt egy kis bizonytalanság, az Aluprof végül könnyedén nyerte a meccset, így újoncként – tizenhárom csapat között – a hetedik helyen zárt.
A rájátszásban a hatodik hely megszerzése a cél, a mutatott játék alapján azonban a szakvezetés szerint akár merészebb álmokat is szövögethetnek. Annál is inkább, hiszen a gárda átlagéletkora rendkívül alacsony, a tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy a fiatalok minél több éles meccset játszanak, annál jobb eredményeket érnek el. Márpedig a rájátszásban erős ellenfelekkel szemben bizonyíthatnak az ifjú hegyvidéki röplabdások.
Biztató, hogy egyre több utánpótláskorú játékos épül be a csapatba. Bánlaki Mária liberó poszton már most is kezdő a felnőttek között, míg Széles Rebekának centerként jut egyre több szerep. Mindez beleillik az egyesület jövőképébe, amelyben kiemelt szerepet kapnak a Központi Röplabda Akadémia (KRA) hegyvidéki utánpótlásbázisairól kikerülő tehetségek. A KRA egyelőre két kerületi iskolában, az Aranyban és a Németvölgyiben vetette meg a lábát, az idei tanévben azonban a Hegyvidék SE segítségével további oktatási intézményeket is bevonnak a programba.

Ám.