Repeta_a_szirenahangbol

Repeta a szirénahangból

Életre szóló élményben volt részük a Városmajor utcai óvoda sárga csoportos középsőseinek, akik a hegyvidéki rendőrség meghívására, Lukács Sándorné óvodapedagógus vezetésével, egy egész délelőttöt tölthettek el a kerületi kapitányságon. A gyerekeknek Beréti Beatrix, Kázsmér Tamás, Nagy Edit és Terjék László mesélt a rendőrség működéséről, az erre az alkalomra összeállított „rendőri különítmény” az épület legtitkosabb zugait is megmutatta a kicsiknek.
A városmajori óvodásokat minden érdekelte, mindenhová be akartak bújni, bátran kérdezgették a felnőtteket a számukra különleges világról. A legnagyobb természetességgel ültek be a rendőrautóba, nem ijedtek meg a járőrkocsi szirénájától, sőt volt, aki még "repetát" is kért a hangzavarból.
Hubának különösen tetszett a vijjogás, az óvodában büszkén mesélte a többieknek, hogy egy kicsit sem rémült meg az éles hangtól és a villogó fényektől. Erzsike a KRESZ-bemutatón érezte a legjobban magát, a bilincstől pedig egyáltalán nem félt, hiszen – mint megjegyezte – olyan kicsi a keze, hogy könnyen ki tudna bújni belőle. Ha lehet hinni az óvodáskori fogadalmaknak, egy fővel biztosan gazdagodik a kapitányság állománya, Bátort ugyanis annyira lenyűgözték a puskatár és a lövedékek, hogy eldöntötte: belőle bizony rendőr lesz.
A látogatás végeztével a gyerekek egy rajzos feladatlapot is kitöltöttek, a jó válaszokért pedig rendőrsapkát és oktató puzzle-t kaptak ajándékba. Így most már azok is játszhatnak „rendőröst” az óvodában, akik ezúttal nem vehettek részt a nagy kalandban.

(M.)