Szines_medvek

Színesmedvék a Zölderdő Óvodában

A népi hagyományokat felelevenítve kiállításokkal, játékos versenyekkel és medvefigyeléssel egybekötött családi programokra hívták az óvodásokat és szüleiket a Zölderdő Óvodában. A mackónaphoz kapcsolódva az intézmény lépcsőházi galériájában a gyerekek kifejezetten erre az alkalomra készített munkáiból, rajzokból, festményekből és kisplasztikákból rendeztek kiállítást.
Nagy sikert aratott a hagyományos játéktárlat is, amelyen közel száz otthonról hozott, különböző formájú, színű és méretű mackó kapott helyet. Ráadásul ezúttal nem volt érvényes a kiállításokra jellemző „mindent a szemnek, semmit a kéznek” szabály, a gyerekek ugyanis nyugodtan játszhattak a kedves kis figurákkal.
„A mackónap jelentős esemény az óvoda életében, hiszen bemutatja a szülőknek mindazokat az értékeket, amelyek meghatározzák az intézményben folyó nevelőmunkát – mondta Nagyvári Györgyné óvodavezető. – Ezek: a természetközpontúság, a környezetvédelem, a hagyományok tisztelete, a jeles napok megünneplése, valamint a gyerekek fantáziáját megmozgató szabad játék előtérbe helyezése.” A vezető szerint a februári programsorozat kiváló alkalom a közösség erősítésére, éppen ezért a családi délutánon a szülők is rendre fontos szerepet kapnak.
„Süteménysütő versenyre hívtuk a családokat, ami már csak azért is izgalmas, mert az óvodába több külföldi gyerek jár, így ilyenkor lehetőség nyílik más nemzetek édességeinek megismerésére. Csupán annyi kikötést tettünk, hogy a mackókra tekintettel a finomságok tartalmazzanak valamennyi mézet. Bár a kóstoló után győztest hirdettünk, nyeremény nem volt, a cukrászmestereknek »be kellett érniük« azzal, hogy a gyerekek pillanatok alatt eltüntették a süteményeket” – mesélte Nagyvári Györgyné.
A Zölderdő óvodásai február elején minden évben ellátogatnak a Budakeszi Vadasparkba, hogy megnézzék, kijön-e a medve a barlangjából. Mivel Vackor és Móric, a két mackó ezúttal vígan játszott a napsütésben, úgy tűnik, hamarosan vége a télnek.

Em.