Szuloi_segitseg_az_iskolaknak

Szülői segítség az iskolának

Különböző segítő, adománygyűjtő programokkal járulnak hozzá a Virányos Általános Iskolába járó gyerekek szülei az intézmény saját forrásaiból megvalósuló fejlesztéseihez. Ezt a célt szolgálja a hagyományos egészségnap, amelyen otthon készített ételeket és italokat, illetve gyümölcsöket kínálnak a szülők a családi standokon, vagy épp az adventi ajándékvásár, melynek során a gyerekek munkáit vásárolhatják meg az érdeklődők. Az eladásból származó bevétel az iskolaalapítványt illeti.
Az alapítvány az elmúlt években számos kisebb-nagyobb beruházás finanszírozását támogatta. A többi között megkezdődhetett az iskolaudvar átépítése, gumiborítást kapott az egyik sportpálya.
A szülők a lehetőségeikhez mérten a munkájukkal is igyekeznek segíteni. Nemrégiben az egyik építési vállalkozó apuka teljesen ingyen felújította a földszinti lánymosdót, valamint új öltözőhelyiséget alakított ki az alagsorban. A munkálatok során kicserélték a burkolatokat, modern szanitereket szereltek fel, valamint a gépészetet is modernizálták.

(ám.)