Ami_szep_az_szep1

Ami szép, az szép!

Miss Colours Hungary 2012 címmel rendezték meg Magyarország első kerekes székes szépségversenyét, amelynek a hegyvidéki Larus Rendezvényközpont adott otthont. A „királynő” Varga Katalin Eszter lett, aki egy éven keresztül nagykövetként hívja majd fel a figyelmet a kerekes székesek sikereire, eredményeire és az akadálymentesítés fontosságára.

A Miss Colours Hungary 2012 kerekes székes szépségverseny résztvevői szépségükkel cáfolták meg a modernkori ideálképet. Életvidám, határozott és gyönyörű nőkként hódították meg a színpadot. A „nő” fogalma ezúttal különösen fontos, hiszen a rendezvény még a laikusokat is meggyőzte arról, hogy ezek a hölgyek bizony semmiben sem különböznek ép társaiktól. Ők is sportolnak, gyereket nevelnek, főznek, buliznak, szépítkeznek. Egyszóval: nők…
És igen, most már saját szépségversenyük is van, amire hetekig készülnek, majd hercegnőként viselik a csodaszép ékszereket, ruhákat, sminket. „Fura világot élünk. A média olyan szépségideált vázol, amilyenek soha nem tudunk lenni. Jó lenne, ha leszállnánk a földre! Ami szép, az szép! Nincs szükség az olyan mondatokra, amelyek úgy kezdődnek, hogy szép lenne, ha…” – mondta lapunknak Szekeres Pál, az est díszvendége, az egyetlen ember a világon, aki olimpiai és paralimpiai érmet is szerzett.
Hosszas válogatás után jelölték ki azt a nyolc döntős hölgyet, aki „harcba szállhatott” a Magyarország legszebb kerekes székes nője címért a Larus Rendezvényközpontban megtartott gálán, amelyet Váczi János hegyvidéki alpolgármester nyitott meg. A zsűrit a Miss Colours Hungary ötletgazdája, Kazány Tibor, a Colours Rehab Kft. ügyvezető igazgatója, Magony Szilvia szépségkirálynő és műsorvezető, továbbá Lakatos Márk stylist, Fiala de Gábor fotóművész és Murga György, a Larus Étterem és Rendezvényközpont üzletág-igazgatója alkotta.
A Miss Colours Hungary 2012 során ugyanazok a szempontok domináltak, mint más szépségversenyeken, a zsűri az indulók személyiségét is figyelembe véve hozta meg döntését. A megjelenésen kívül fontos szerepet játszott a hölgyek elhivatottsága, kisugárzása és kommunikációs készsége. A bírák döntése alapján a második udvarhölgy Molnár Marietta Laura, az első udvarhölgy pedig Melnyik Edina lett. A királynőnek járó korona a 26 esztendős Varga Katalin Eszter fejére került.
„Mást képzeltem az első helyre. Mostantól fenekestül felfordul az életem, de ennek örülök is, hiszen esélyt kaptam, hogy elérjem sokunk célját, az akadálymentesítést” – mondta a Miss Colours Hungary 2012 győztese, aki nagykövetként egy éven keresztül hívja majd fel az emberek figyelmét a kerekes székesek sikereire, eredményeire, valamint az akadálymentesítés fontosságára.
„A kerekes székes szépségversenynek nem szenzációnak, hanem természetes dolognak kellene lennie. Az emberek félnek mindentől, ami nem megszokott. Azt gondolják, hogy a »más« veszélyt jelent, ám nagyot tévednek! Egy kerekes székes hölgy is lehet nőies, divatos és csinos” – foglalta össze véleményét Lakatos Márk stylist.
Talán a Miss Colours Hungary is segít elfogadtatni az emberekkel a tényt, hogy nincs írott definíció arra, mi számít normálisnak. Szekeres Pálnak igaza van, hagyjuk az olyan mondatokat, amelyek úgy kezdődnek, hogy szép lenne, ha… Ami szép, az valóban szép!Ami_szep_az_szep2

Boussebaa Mimi