Ki tud többet a Hegyvidékről? (1.)

A Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény az idén is helytörténeti, helyismereti vetélkedőt hirdet. A három írásbeli forduló kérdéseit lapszámainkban olvashatják most (I. forduló), március 27-én (II. forduló) és április 24-én (III. forduló). A kérdésekre adott válaszokat fordulónként, postai vagy elektronikus úton kell eljuttatni a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjteménybe (1126 Budapest, Beethoven utca 1/b; info@hegytortenet.hu; 457-0501). Kérjük, tüntessék fel nevüket, címüket, e-mail címüket és telefonszámukat.
A negyedik, döntő fordulót a Hegyvidéki Napok programsorozat részeként rendezik meg. A döntőbe jutáshoz a lapunkban megjelenő kérdések helyes megválaszolásával lehet elérni minél több pontot. A döntő nyereményeitől függetlenül is érdemes beküldeni a válaszokat mindhárom kérdéssorra, mivel az egyes lapszámokban megjelenő kérdések legjobb megfejtőit a szervezők külön is jutalmazzák könyvnyereményekkel.
A vetélkedő célja, hogy a résztvevők minél jobban megismerjék a Hegyvidéket, elgondolkodjanak a XII. kerület környezeti és történelmi értékeiről. A kérdéssorokat a kerületben nyitott szemmel járók könnyen meg tudják válaszolni, ha pedig valaki elakad a megoldásban, a helytörténeti gyűjtemény könyvtárában biztosan megtalálja a megfejtéseket.
A döntőben részt vevőket értékes nyeremények várják, a fődíj egy digitális fényképezőgép!

Az I. forduló kérdései

1. Honnan kapta a nevét Németvölgy?

2. Milyen színű turistajelzés érinti a Krisztina körutat?

3. Hány megállója van a fogaskerekűnek?

4. Kiről kapta a nevét a Bartha utca?

5. Ki volt Kovács J., akinek a Pethényi úton van a sírja?