Mozgasban_a_muveszet1

Mozgásban a művészet

Impulzív, mozgalmas, lendületes, szellemes – csak néhány azokból a jelzőkből, amik először az eszébe jutnak az embernek a Hajnóczy József utcai Galéria 12 kávézó legújabb kiállításán. A Mozgásban című tárlat Fonti Krisztina alpolgármester szerint leginkább azt fejezi ki, hogy a hegyvidéki művészek alkotásaikkal mozgásba hozzák a kerület művészetkedvelő polgárait.
"Idén a természet megmutatta nekünk, hogy globális felmelegedés ide vagy oda, az időjárás tud még meglepetést okozni – mondta Fonti Krisztina a megnyitón. – De most már elég a téli hidegből, arra várunk, hogy a tavasz jöttével mi is új lendületet vehessünk! A hegyvidéki művészek számára is fontos az évkezdet, hogy alkotásaikkal ismét felélénkítsék a kerület egyébként is pezsgő művészeti életét. Ez a kiállítás a bizonyíték arra, hogy a Galéria 12 Egyesület alkotói is mozgásban vannak."
A tárlat címe Merhan Orsolya művészettörténész szerint is arra utal, hogy a művészet elsőként reagál a természeti és társadalmi mozgásokra. „A lendület a képzőművészetben is érezteti hatását. A Hegyvidéken az utóbbi években izgalmas helyszínekkel bővült a kulturális kínálat, elég a megújult MOM-ra, a Barabás Villára, a Jókai Klubra vagy a nemrég megnyílt Lívia-villára gondolni. A Galéria 12 az elegáns kávéházi miliőjével sokadszor bizonyítja, hogy helye van az itteni kulturális életben” – fogalmazott a művészettörténész, aki szerint a mostani kiállítást a humor, az irónia és a szarkazmus jellemzi. Mindezt március 17-ig a látogatók is megtapasztalhatják.Mozgasban_a_muveszet2

A.