Időskorúak eseti támogatása

Február 28-ig fogadja be az időskorúak eseti támogatására irányuló kérelmeket az önkormányzat. A népjóléti iroda tájékoztatása szerint a vonatkozó kerületi rendelet értelmében a támogatás automatikusan, tehát külön igénylés nélkül jár mindazoknak, akik február 28-ig betöltik a 65. életévüket, valamint számukra 2011. szeptember 1. és 2012. február 28. között eseti segélyt, száraz tüzelőanyag támogatást vagy krízissegélyt állapított meg az önkormányzat.
Kérelemre juthatnak hozzá a CBA üzleteiben beváltható tízezer forintos kuponhoz azok az életkoruk alapján rászorulók, akik még nem részesültek ezekben a támogatásokban, azonban családjukban az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum háromszorosát (jelenleg 85 500 forintot), illetve egyedül álló esetén a három és félszeresét (99 750 forintot).
Az igényléshez szükséges formanyomtatvány a népjóléti irodán és az ügyfélszolgálaton vehető át, illetve letölthető a www.hegyvidek.hu honlapról. A kitöltött kérelem mellé a jövedelmi viszonyokat igazoló dokumentumokat is csatolni kell.

(m.)