Szellemi_olimpia

Szellemi olimpia

Különleges vetélkedőre invitálta az általános és középiskolásokat a XII. kerületi Szabadidősport Központ. A MOM Kulturális Központban rendezett szellemi olimpián igazi agytorna várta a jelentkezőket.

A nevezések száma azt mutatja, hogy a hegyvidéki iskolások körében töretlen a diákolimpia sportprogramjainak népszerűsége, a különböző egyéni és csapatbajnokságokon versenyszámonként több száz tanuló vesz részt. A tapasztalatok szerint ugyanakkor a gyerekek körében igény van a kevésbé mozgalmas megmérettetésekre is, ezért a XII. kerületi Szabadidősport Központ minden évben szellemi olimpiával igyekszik az agytornára vágyók kedvében járni.
A vetélkedő feladatait ezúttal is az ötkarikás játékok történetéből állították össze, különös figyelmet fordítva a hegyvidéki olimpikonokkal kapcsolatos tudnivalókra. Egyebek mellett ismerni kellett a magyar vonatkozású eredményeket, a legfontosabb évszámokat, a játékok megrendezésének rendjét és az olimpiák mindenkori „legjeit”.
A válaszokat tartalmazó szakirodalmat mindenki hetekkel korábban megkapta, így a csapatoknak elég idejük jutott a felkészülésre. Ezúttal is voltak fejtörők és párosító feladatok, illetve totó, míg a legnagyobb sikert az elmaradhatatlan sport-activity játék aratta.
A versenyre tizenkét iskola huszonegy csapata nevezett, a legnépesebb küldöttséget a Városmajori Gimnázium indította. A végső elszámolásnál külön értékelték az általános és középiskolásokat. A legtöbb pontot szerző három-három csapatot érmekkel jutalmazták, a többiek kisebb ajándékokkal térhettek haza.

Em.

Végeredmény. Általános iskolák: 1. Zugligeti, 2. Tamási Áron, 3. Pannonia Sacra. Középiskolák: 1. Városmajori Gimnázium/I., 2. Városmajori Gimnázium/II., 3. Tamási Áron.