Fekvorendorok_a_Dios_arokban

Fekvőrendőrök a Diós árokban

A nyári szabadságolásoknak köszönhető kisebb autós és gyalogos forgalmat kihasználva a következő hetekben a kerület több pontján út-, lépcső- és járdaépítésekbe kezd az önkormányzat. A már elindított beruházások jól haladnak, július első felében több helyszínen befejeződtek a munkálatok.

Részlegesen felújították a burkolathibák miatt egyre nehezebben járható Bükkös utcát és Városkúti közt, ami szakaszonként a teljes aszfaltozást érintette. Megújult a Kikelet lépcső, a burkolatok és a lépcsőtagok cseréje mellett a szerkezetet is átépítették, míg a Svájci lépcső hibás lépcsőkarjainak kijavítására a következő hónapokban kerül sor.
Július első hetében elkészült a Városmajor utcai járda alsó részének teljes átépítése: a Kék Golyó utca és a Városmajor utca kanyarulata közötti szakasz az eddigi aszfalt helyett egységes és az eddigiekhez képest lényegesen könnyebben járható térkő burkolatot kapott. Megerősítették a járdaszerkezetet is, így a két kerékkel – szabályosan – a járdán parkoló autók a jövőben nem okozhatnak kárt a burkolatban. A térkövezés a Csaba utcában folytatódik, az Ignotus utca és a Krisztina körút között, a park felőli oldalon viacolorra cserélik a jelenlegi aszfaltburkolatot.
A hónap közepén megkezdődik a Jagelló út átépítése az Apor Vilmos tér és a Németvölgyi út közötti szakaszon. A lakóházak felé eső oldalon egy gyalogos szakasz készül, a villamospálya feletti részen új parkolókat alakítanak ki, míg az úttestet teljes szélességében újraaszfaltozzák, ami a remények szerint az utóbbi években visszatérően előforduló vízbetöréseket is megszünteti.
Lakossági kérésre és a fővárosi önkormányzat egyetértésével három sebességcsillapító küszöböt helyeznek ki a Diós árokban, amelyet ezzel egyidejűleg Tempo30 övezetbe sorol az önkormányzat. A változtatásra azért van szükség, mert a nemrégiben felújított úton jelentősen megnőtt a járműforgalom, a domborzati viszonyok miatt azonban nincs lehetőség járda építésére, így a gyalogos közlekedés biztonsága érdekében szükséges az autók sebességének jelentős csökkentése. Ezt szolgálja az a napelemes sebességmérő is, amelyet a tervek szerint még az idén kihelyeznek az útszakaszra.

mm.