Lakodalom_a_Pingvinben1

Lakodalom a Pingvinben

Jó hangulatú magyar lakodalmas játékkal zárult a nevelési év a Pingvin Nemzetközi Óvodában. A kétnyelvű, magyar–angol intézmény óvodásai a régi, hagyományos lagzit mutatták be szüleiknek és hozzátartozóiknak.
A vőfély vidáman incselkedett a násznéppel, a lyányok és legények csúfolódtak, az örömszülők egyszerre bánkódtak és örültek, hogy elkelt a lányuk. A gyerekek a saját nevüket is használva tették személyessé a történéseket. A legények pörge kalapban, a lányok pörgős szoknyában ropták a talpalávalót. „Kicsi nékem ez a ház, kirúgom az oldalát!” – szólt a nóta kivilágos virradatig. A magyar virtus új életre kelt a régen használt kifejezésekkel.
Egy másik csoport látványos mesejátékot mutatott be, amely természetesen – a népmesékre jellemző módon – a furfangos szegény legény győzelmével ért véget. A gyerekek láthatóan élvezték a mesehősök megformálását.
Az évzáró mulatságon, amelyet a búcsútorta elfogyasztása tett teljessé, egy norvég szülő saját nemzete zászlaját ajándékozta a Pingvinnek. Mint mondta, örömmel tapasztalta, hogy az óvodában fontosnak tartják a tradíciók ápolását, és gyermeke ezáltal megismerheti Magyarország kultúráját.Lakodalom_a_Pingvinben2

(P.)