Nyari_kozmujavitasok

Nyári közműjavítások

Négy kerületi helyszínen zajlanak burkolatbontással járó közműépítések, illetve rekonstrukciós munkálatok júliusban. Már folyamatban van a gázvezeték-felújítás a György Aladár utcában, a július 25-ig tartó javítás idején a Kútvölgyi út és a György Aladár utca 32. közötti szakaszon az autós és gyalogos közlekedés biztosítása mellett útszűkületre kell számítani.
Várhatóan augusztus közepén fejeződik be a Márvány utca alatti vízfőnyomócső cseréje. Az Alkotás utcától az Ugocsa utcáig a páros oldalon folyik majd a munka, ami az ígéretek szerint nem zavarja az autós és gyalogos közlekedést, így a menetrend szerint járó buszokat sem kell más útvonalra terelni, valamint a megállók is a helyükön maradnak.
A Lejtő út és a Sirály utca között a páratlan oldalon szintén vízvezetéket javítanak a Fürj utcában, amelyet augusztus 6-ig egyirányúvá tesznek. A burkolatbontások miatt a Lejtő út–Fürj utca-csomópontban útszűkület nehezíti a közlekedést.
Már javában tart a Jagelló út felújítása a Németvölgyi úttól az Apor Vilmos tér 11–14.-ig, az érintett szakaszon az útburkolat helyreállítása mellett parkolókat és járdát is építenek. A munkaterületet július 30-ig elzárják az autóforgalom elől, a gyalogos közlekedés azonban az építkezés alatt is biztosított.

(M.)