Titkos tizenkettő

A kerület rejtett szépségeire fókuszál a 16–35 év közöttieknek meghirdetett „Titkos tizenkettő – a Hegyvidék csodái” című fotópályázat. A legfontosabb tudnivalókról Czelnai Zsolt projektfelelőst kérdeztük.

Szebbnél szebb képek készültek már a Hegyvidékről. Miért mégis ez a témája a pályázatnak?

– Mert fontos, hogy a részleteket is lássuk, erre utal a pályázat címe is. A fotópályázat az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség hegyvidéki szervezetének ötlete, s a kerület jobb megismerését hivatott szolgálni.

Miért van szükség a korosztályi keretekre?

– Mert ez a verseny közösségi élményt nyújt, így alkalmas a lokálpatrióta érzés erősítésére, s ez talán ebben a korosztályban éleszthető fel leginkább. Ezért a Facebook-oldalunk (http://www.facebook.com/TitkosTizenkettoAmatorFotopalyazat) üzenőfalára várjuk augusztus 15-ig a digitális felvételeket, és a tetszés – „lájkolások” – alapján dől el, ki nyer. A feltöltéskor meg kell jelölni a kategóriát, vagyis hogy fényképezőgéppel vagy telefonnal készült-e a maximum négy megapixeles felvétel. Amennyiben a Facebook-oldal nem érhető el, úgy lehetőség van e-mailben is elküldeni a képeket a hegyvidek@iksz.net címre.

Mit lehet nyerni?

– Az elsők húszezer forint értékű ajándékutalványt kapnak, a második–harmadik helyezetteket pedig egy János-hegyi, igazi hegyvidéki pikniken látjuk vendégül. De a legtöbbet azok nyerik, akik megnézik a képeket, és megismerik a Hegyvidék titkos-rejtett szépségeit.

(li)