Engesztelő Zarándoklat

Magyarország megújulásáért imádkoztak azok a hívek, akik négy égtáj felől érkeztek Budapestre, hogy a XII. kerületben fejezzék be többnapos zarándoklatukat. A keleti ág Pálházáról, az északi Esztergomból, a nyugati Sopronból, a déli pedig Szegedről indult el.
Az Engesztelő Zarándoklat résztvevői több száz kilométer megtétele után június 15-én este a Szent István-bazilika előtt találkoztak, és ünnepélyes keretek között egyesítették az Ország Keresztjét, amelynek darabjait magukkal vitték a gyalogútra. Másnap a Normafa melletti Szent Anna-rétre vonultak fel, ahol egykor Mindszenty József bíboros engesztelő kápolnát szeretett volna felépíttetni, ám a diktatúra meghiúsította terveit.
A városmajori templomot és a Kútvölgyi Boldogasszony Kápolnát is érintő híveket Balázs Attila, a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény igazgatója köszöntötte, s átadta számukra azt a téglát és maréknyi kerületi földet, amivel a Hegyvidék jelképesen hozzájárul a kápolna felépítéséhez. A közös imádkozást követően az Imperfectum együttes koncertjével zárult az esemény.
A rendezvény kezdeményezői úgy gondolják, nemzetünk és világunk mély morális és gazdasági válságban van. Meglátásuk szerint a hitetlenség, a szegénység, a kilátástalanság és a tehetetlenség egyre nagyobb elkeseredést okoz, így mindannyiunk érdekében itt az ideje kiállni a keresztény nemzeti értékek mellett – egyebek közt ezért jött létre ez a zarándoklat is.

B. A.