Intezmenyfelujitasok_a_nyari_szunetben

Intézményfelújítások a nyári szünetben

A szokásoknak megfelelően idén is a szünidőre időzítette az oktatási intézményeket érintő karbantartási munkák elvégzését az önkormányzat. Szerencsére nincs szükség komolyabb átalakításokra, illetve átfogó felújításokra, a korábbi évek fejlesztéseinek köszönhetően az épületek általános állapota megfelelőnek mondható.

Az emeleti öltözők festése, illetve a burkolatok cseréje mellett felújítják a konyhát és új konyhabútort szerelnek be a nyáron a Városmajori Óvodában. Megújul a Táltos Óvoda Csikó tagóvodájának bejárati ajtaja, míg a Süni Óvodában a korábban többször bosszúságot okozó konyhai padlóösszefolyó vezetékezését cserélik megbízhatóbbra. Kijavítják a negyven négyzetméteres terasz hibáit, így ismét teljes egészében használható lesz a gyerekek körében rendkívül népszerű játszórész.
A tűzoltóság előírása szerint kialakított szellőzőrendszert kap a Mackós Óvoda tornaterme, megújulnak a teraszlejáró lépcsők és az ablakok az Orbánhegyi Óvodában, az Őzike tagóvoda pedig a világítótestek modernizációja mellett tisztasági festésen esik át. Szintén a tűzoltóság kérésére átköltöztetik a lépcső alatti műhelyt a Zugliget Óvodában, ahol a Normafa Óvodához hasonlóan a mosdók csempézése és a szaniterek cseréje is megtörténik.
Az energiafelhasználás hatékonyabbá tételét szolgálja a fűtéscsövek szigetelése és a nyílászárók javítása a Mesevár Óvodában, s ugyanitt a gyerekek biztonságának növelése érdekében lefóliázzák a csoportszobákba nyíló ajtók üvegezését. Felújítják a lefolyórendszert, valamint lambériával burkolják a foglalkoztató hátsó falát a Zugligeti Bölcsődében, helyreállítják a töredezett bejárati lépcsőfokokat a Virányos iskolában, illetve megnövelik a távolugró gödröt a Jókai iskolában.
A szokásosnál eggyel több osztály indul a Tamási Áron iskolában, ezért – a gyerekek közlekedésének zavartalansága érdekében – az egyik termen új ajtónyílást kell vágni. A Németvölgyi Általános Iskola négy tantermében megszüntetik a vakolat hibáit, kijavítják a Városmajor utcai uszoda viharkárt szenvedett kerítését, valamint újrafestik a Böszörményi úti Kulturális Szalon helyiségeit.

MM.