Konnnyebb_megallni_a_Mesevar_Ovodanal

Könnyebb megállni a Mesevár Óvodánál

Reggelenként és délutánonként korábban jelentős torlódások alakultak ki a Mesevár Óvoda környékén, a gyermekeiket autóval szállító szülők ugyanis nem tudtak szabályosan megállni az intézmény melletti utcákban. A kaotikus állapotok megszüntetése érdekében a Hegyvidéki Önkormányzat új parkolóhelyeket építtetett ki, továbbá kezdeményezte a parkolási rend megváltoztatását.
A Kútvölgyi lejtő felső részén, az óvodával szemközt tíz-tizenkét férőhelyes, gyephézagos burkolatú parkolót alakítottak ki. Az új parkolótól a Kútvölgyi útig leaszfaltozták a burkolatlan járdát; a szelektív hulladékgyűjtő edényeket pedig, amelyek ezen az újonnan burkolt járdaszakaszon találhatók, hátrébb, a kerítés mellé helyezték, hogy megkönnyítsék a gyalogosok közlekedését, illetve javítsák a kereszteződés beláthatóságát.
A Kútvölgyi lejtőn kialakított parkolókban hétköznap reggel és a délutáni órákban csak megállásra lesz lehetőség, hogy ezeket a helyeket a legforgalmasabb időszakokban elsősorban a gyermeküket hozó-vivő szülők – ne pedig a hosszabb ideig várakozni szándékozók – használhassák. Ugyanezen ok miatt az Alsó Svábhegyi út elején is tilos lesz a várakozás „csúcsidőben”. A korlátozásokról KRESZ-táblák tájékoztatják majd a járművezetőket.

z.