Fitness_Night1_2012

Fitness Night: az őrületes edzések éjszakája

Különleges hangulatú éjszakai szabadtéri edzésekkel, változatos csoportos órákkal és az egészségvédelemmel, valamint a szabadidősporttal kapcsolatos szemináriumokkal várta a mozgás szerelmeseit Budapest egyik legnagyobb fitneszpartiján a Lite Wellness Club – Hegyvidék. A hagyományos kerületi programnak számító, immár hatodik Nivea Fitness Nighton több mint ötszázan élték át a közös sportolás élményét.

A fővárosban egyedülálló programokkal igyekszik még többeket megnyerni a mindennapos mozgás ügyének a Csörsz utcai Sportmaxban működő Lite Wellness Club – Hegyvidék. Ilyen rendezvény Budapest legnagyobb szabású éjszakai fitneszpartija, a Nivea Fitness Night, amelyen a fitnesz életformával foglalkozó ismeretterjesztő előadások után alkalom nyílik beállni a klubban zajló valamennyi egyéni és csoportos edzésre. Bár a június 15-i, hatodszor megrendezett közös sportolás során nem mindenki vállalkozott valamennyi – összesen tizenhárom – mozgásforma kipróbálására, a mintegy ötszáz résztvevő közül többen legalább három edzést teljesítettek.
Köztük volt Németh Viktor, aki a fight- és a pump-órát követően „levezetésképpen” még a spinningre is benevezett. „Azokat az edzéseket szerettem volna kipróbálni, amelyek érdekelnek ugyan, ám eddig valamiért kimaradtak az életemből. Nem csalódtam, különösen a fight tetszett, ami hasonlít a karatéhoz, viszont egyáltalán nem a verekedésről, inkább a küzdősportok szépségéről szól. A pumpot pihenésnek szántam, a súlyzós torna azonban egyáltalán nem volt könnyű, úgyhogy a végén a spinningen már csak egy kört tudtam menni, pedig jó lett volna kicsit többet tekerni a többiekkel” – foglalta össze élményeit a szociológus végzettségű PR-szakember.
Alaposan megizzasztotta a jelentkezőket a Lite Wellnessben újdonságnak számító kangoo-edzés, amivel kapcsolatban Sifter „Sifi” Tímea oktató arra hívta fel a figyelmet, hogy a program „lelke” a speciális Kangoo Jump cipő. Ennek legfontosabb része a talpra erősített ellipszis rugó, ennek köszönhető, hogy a gyakorlatok a megszokottnál intenzívebbek, ugyanakkor sokkal kevésbé terhelik a láb ízületeit, valamint a gerincet.Fitness_Night2_2012
A rugó akár nyolcvan százalékkal is tompítja a földet érés erejét, ezáltal lényegesen csökken a sportsérülések kialakulásának lehetősége – sorolta az edzés előnyeit Tímea. Hozzátette: a kangoo az „érzésre” kisebb energiaráfordítás ellenére egy óra alatt a negyedével több kalóriától szabadít meg, mint egy átlagos aerobikóra.
A zsírégetés és az alakformálás szempontjából a Nivea Fitness Night védjegyévé váló éjszakai zenés spinningelésre sem lehet panasz. Egy óra alatt jó néhány kilométernyi utat megtehetnek a résztvevők a Sportmax hátsó kertjéhez vezető lépcsősoron felállított edzőkerékpárokon. Erre ráadásul még a kevésbé edzettek is képesek, az együtt tekerés ugyanis megsokszorozza az erőt.
Ezt tapasztalta az est meglepetésvendégeként a spinningelőknek rövid koncertet adó „Felly K”, azaz Kovács Felícia is, aki egy évvel ezelőtt éppen a Lite Wellnessben ismerkedett meg ezzel az edzésformával. Mint a Csinibaba filmből ismert, hamarosan új lemezzel jelentkező, Amerikában élő énekesnő elmondta, mindenkinek szívből ajánlja a spinninget, ami a tapasztalatai szerint képes felszabadítani a boldogsághormonokat.

SM