Kedvezmenyes_uszodaberlet_a_diakotthonok_lakoinak

Kedvezményes uszodabérlet a diákotthonok lakóinak

A Normafa Idősek Otthonában működő uszodát a bentlakók mellett „külsősök” is látogathatják, például azok a környékbeli futók, akik a kocogás után szívesen ellazulnának a vízben. A hely üzemeltetői támogatják, hogy a rászoruló gyerekek, fiatalok is rendszeresen úszhassanak, ezért kedvezményes bérleteket ajánlottak fel a közeli gyermek- és diákotthonok lakóinak.

Mindenki számára elérhető uszodai szolgáltatásokat is kínál az egykori Hotel Agro épületében kialakított Normafa Idősek Otthona. A 13 méter hosszú, egy méterről két méterre mélyülő uszoda ideális körülményeket nyújt a gyógytornász által vezetett vízi tornákhoz, valamint a kiscsoportos úszásoktatáshoz.
A környékbeli gyermek- és diákotthonok lakói térítésmentesen, illetve jelentős kedvezménnyel vehetik igénybe a szolgáltatásokat. A Budapest Fővárosi Önkormányzat Széchenyi-hegyi csecsemő- és gyermekotthonaiban gondozott, súlyosan fogyatékos gyerekek a Csemete Alapítvány támogatásával kéthetente kizárólagosan használhatják az uszodát, ahol játékos mozgásfejlesztő foglalkozásokon vehetnek részt. Annak érdekében, hogy megkönnyítsék és biztonságossá tegyék a vízben történő mozgásukat, speciális úszódresszeket szereztek be számukra – mondta el lapunknak Boczonádi János, az uszodát üzemeltető cég ügyvezetője.
A Hegyhát úti Gennaro Verolino iskola bentlakásos diákjai szabadidejük hasznos eltöltéséhez kedvezményes bérleteket igényelhettek, illetve az intézményben tanuló sérült fiatalok négy csoportja arra is lehetőséget kapott, hogy heti rendszerességgel uszodai gyógytornára járjon. A Magyar Protestáns Tanulmányi Alapítvány Eötvös úti kollégiumában lakó főiskolások és egyetemisták a fenntartóval kötött keretmegállapodás alapján szintén olcsóbban használhatják az uszodát.
Kedvezményes uszodabérleteket biztosítanak a Természet- és Környezetvédelmi Polgárőr Egyesületnek is. A civilszervezet tevékenysége azért kapott kiemelt figyelmet, mert a tagok aktívan dolgoznak a természetvédelmi területek, így a többi között a Normafa és környéke rendjének megőrzéséért.
A Normafához sokan járnak fel futni, ám kevesek ismerik az uszoda nyújtotta lehetőségeket, ezért a hely népszerűsítése érdekében úszóbérleteket osztanak ki a különböző fővárosi futóversenyek résztvevői között. „A kiválasztott kategóriák alkalomról alkalomra változnak: volt, hogy a pályacsúcsot futó versenyzőnek adtuk oda a díjat, de a legidősebb indulókat, illetve az utolsó női befutókat is jutalmaztuk már” – mesélte Rális Edit, az uszoda szervezője.
A Normafa környéke a tisztább levegő, illetve a több és változatosabb útvonal miatt a sokak által kedvelt Margitszigetnél is jobb körülményeket biztosít a futáshoz – véli Rális Edit. „Szeretnénk, ha kimért erdei futóútvonalakat jelölnének ki a területen – tette hozzá. – Így a kevésbé rutinos kocogók pontosan tudnák, melyik út milyen hosszú, illetve milyen nehézségű, és talán azokat is mozgásra, teljesítményre sarkallja majd, akik eddig nem sportoltak. Már szervezzük az útvonalak kijelölését, sőt térképek nyomtatását is tervezzük, hogy megkönnyítsük a tájékozódást.”
Az uszoda kiegészítő szolgáltatásait több ízben is fejlesztették az elmúlt évek során. Felújították és kibővítették a szaunát, amely most már egyszerre tizenöt vendéget tud fogadni. Osztatlan sikert aratott az új pezsgőfürdő is, ahol az idősek és a fiatalok egyaránt szívesen masszíroztatják megfáradt tagjaikat.

z.