Olcsóbb parkolási lehetőség a Sirály utcában

A tesztüzemet követően hivatalosan is megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt a Sirály utcai mélygarázs, amely a remények szerint jelentősen enyhíti a környéken tapasztalható parkolóhelyhiányt. Különösen a nagyobb rendezvények, illetve a szombati biopiac idején jöhet jól az autósoknak a kétszintes, összesen kilencvenhét férőhelyes parkoló, amely a beépített lifteknek köszönhetően a mozgássérültek és a babakocsival járó szülők számára is akadálymentes elérést biztosít a MOM Kulturális Központhoz, a piachoz, valamint a Gesztenyés kertnél kialakított vendéglátó-ipari egységekhez.
A szolgáltatási díj meghatározásánál a Larus étterem és rendezvényközpontot is üzemeltető Magyar Konyha Kft. a Csörsz utcában, illetve a Böszörményi úton érvényes tarifákat vette alapul, ezekhez képest a mélygarázsban lényegesen olcsóbban lehet megállni. A jegykiadás és a fizetés automaták segítségével történik, szükség esetén azonban a mélygarázs személyzete éjjel-nappal a vendégek rendelkezésére áll.
Szintén az autósok kényelmét szolgálja a Sirály utca–Jagelló út sarkán elhelyezett digitális tábla, ahonnan folyamatosan leolvasható az adott pillanatban rendelkezésre álló szabad férőhelyek száma. Ezenkívül hamarosan a parkolóra figyelmeztető táblákat is kihelyeznek a Jagelló út két oldalán.

M.