Szunidei_tabor_korkep1

Szünidei táborkörkép gyerekeknek

Itt a nyár, elkezdődött a vakáció, ami a gyerekeknek öröm, a szülőknek azonban sokszor komoly fejtörést okoz. Szerencsére a hegyvidéki családok az átlagosnál lényegesen jobb helyzetben vannak, hiszen a XII. kerület bővelkedik szünidei programokban, így mindenki megtalálhatja a gyermekének leginkább megfelelő elfoglaltságot. Összeállításunkban – a teljesség igénye nélkül – a helyi nyári táborozási lehetőségeket gyűjtöttük csokorba.

Jókai Klub: tánc, nyelvtanulás, torna

Öt éve várja izgalmas kihívásokkal és színvonalas szórakoztató programokkal a kalandra vágyó 6–12 éves táborozókat a zumba-, kézműves- és angoltábor. A Jókai Klub napközis rendszerű programja három turnusból áll, először június 22-ig a Karneváli zsongás, a következő héten a Kalózok kalandjai, majd augusztus 27–31. között a Rejtélyek hete varázsolja el a gyerekeket. További információk a 06/20-549-0893-as telefonszámon Németh Krisztinától kérhetők.
Szintén a Jókai Klub ad otthont a hagyományos művészitorna-tábornak. A délelőtt kilenc órától délután ötig tartó foglalkozásokat két csoportban, június 22-ig, valamint július 2. és 6. között Pataki Rita művészitorna-tanár vezeti.

Sportmax: úszás és labdajátékok

Egészen az iskolakezdésig, hétfőnként induló turnusokban, vízilabda, úszás, szinkronúszás, futball, kézilabda és kosárlabda sporttáborok várják a gyerekeket a Csörsz utcai Sportmaxban. A főként friss levegőn zajló játékok és strandolás mellett napi kétszer hatvanperces, csoportos edzést tartanak a fiataloknak, akik számára háromszori, kiváló minőségű és változatos étkezést is biztosítanak. A testvérek kedvezményben részesülnek.
A szünidő kiválóan alkalmas az úszástanulásra is, erre szolgál a Sportmax intenzív úszótanfolyama, amelyet kéthetes turnusokban, délutánonként 16.30 és 17.30 között tartanak. Az intenzív tanfolyamon tudásszint szerint csoportosítják a gyerekeket, a vízhez szoktatótól a haladóig, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelő csoportot.

További információk: www.sportmax.hu.

Normafa: Szivárvány tábor és foci

Idén is hetente megújuló, változatos programokat kínál az óvodás és kisiskolás gyerekeknek a Szivárvány Nyári Tábor. A Normafa természeti környezetében zenei, tánc-, kézműves- és főzőprogramok, valamint régészkedés, érdekes kísérletek és az érzékszerveket is megmozgató vetélkedők teszik izgalmassá a szünidőt. A turnusokról a www.pingvinovoda.hu honlapon találnak részleteket az érdeklődők.
Néhány száz méterrel távolabb, Csillebércen tartja nyilvános napközis jellegű edzőtáborát a Hegyvidék UFC. Az első héten, július 16-tól 20-ig az óvodás korosztály, míg július 23–27-ig a 2001–2002–2003–2004-ben születettek vehetnek részt a foglalkozásokon. A napi két fociedzés mellett különböző játékok és – a helyi medencének köszönhetően – strandolás színesítik a programot. Bővebb információk és jelentkezés: Krokker Andrea, 06/70-598-3480.

Shuhari Dojo: karate és kirándulás

Napközis gyermekmegőrzővel, intenzív karatetanfolyamokkal és japán kézműves-foglalkozásokkal, kirándulásokkal fűszerezett napközis kezdő karatetáborral fogadja a keleti kultúra, illetve harcművészetek iránt érdeklődő fiatalokat a Győri úti Shuhari Dojo. A Hegyvidék SE japán harcművészeti szakosztálya külső táborokat is szervez, július 8–13. között Mátrafüreden a gyerekek, míg augusztus 17-től öt napon át a Velencei-tónál a 16 éven felüliek ismerkedhetnek a harcművészetek alapjaival. Részletek: www.shuhari.hu.

Városmajori uszoda: minden, ami víz

A Városmajor utcai uszoda, illetve a BSE sportcsarnoka ad otthont a Buborék Úszóiskola napközis táborainak, amelyekre már négyéves kortól várják az érdeklődőket. A programok mindig hétfőtől péntekig tartanak a foci-, kosárlabda-, pingpong- és tollaslabdatábor résztvevői a nap egy részét úszással töltik.
Különleges élményt ígér a kalandtábor, amelyben a görkorcsolyázás mellett egyebek közt a falmászással és a búvárkodással ismerkedhetnek a gyerekek, akik, ha kedvük tartja, a lovas táborban az íjászatot is megtanulhatják. A nyári szünetben folytatódik az intenzív úszásoktatás, a kéthetes tanfolyamok vízhez szoktató, kezdő, mély vízhez szoktató, félhaladó és haladó szinten zajlanak. További információk és jelentkezés: www.buboreksport.hu.

Napközis tábor: erdei iskola

Augusztus 17-ig tart nyitva az önkormányzat Fülemile úti napközis tábora, amelybe a szokásoknak megfelelően a kerületben élő, illetve itt tanuló gyerekek jelentkezhetnek. Az étkezési díj 610 Ft/nap, a külső programokhoz való hozzájárulás összege 280 Ft/nap. A nem önkormányzati intézménybe járó és nem kerületi lakóhelyű tanulók számára az étkezési díj 872 Ft/nap, míg a táborhasználatért napi 800 forintot kell fizetni.
Elképzelhető, hogy augusztus utolsó két hetében a Mátyás király út 53/b alatt kialakításra váró erdei iskolai táborba költöznek a gyerekek, ahol minden igényt kielégítő modern kiszolgálóhelyiségek, játszóudvar, valamint medence áll majd a rendelkezésükre.
Jelentkezés: minden szerdán a táborban. Cím: XII., Fülemile út 8. Telefon: 395-8020.Szunidei_tabor_korkep2

mm.