Uj_gyalogatkelohely_a_BAH_csomopontban

Új gyalogátkelőhely a BAH-csomópontban

Nemcsak az útburkolat újult meg, hanem a gyalogosok igényeihez igazodó forgalomtechnikai átalakítások is történtek a BAH-csomópont nyugati részén a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) beruházásának eredményeképpen.

Korábban a 61-es villamos megállója, illetve a 8-as, 40-es és 112-es autóbuszok megállóhelye között a járókelők nem a számukra kijelölt jelzőlámpás átkelőhelyet használták, inkább rövidebb útvonalon, az autók között keresztezték a széles és nagy forgalmú csomóponti ágat. Ezért az eddigiek helyett a korábbi években kialakult – a gyalogosok által már kitaposott – ösvény vonalában új gyalogosútvonalat és átkelőhelyeket építettek ki, amelyek a tervezők reményei szerint csökkentik a balesetveszélyt, emellett az átszálló utasok kényelmét is szolgálják.
A BKK a tavalyi év óta teljesen másképp, új megközelítésben hajtja végre a fővárosi útfelújításokat. A kizárólag fenntartási jellegű, az évtizedek óta változatlan forgalmi rend megtartásával történő burkolatcsere helyett az útfelújítások előkészítése magában foglalja az aktuális műszaki állapot pontos feltárását, illetve a forgalmi rend és a forgalmi igények felülvizsgálatát is.

z.