Kornyezeti_talalkozo_a_Normafa_Ovodaban

Környezeti találkozó a Normafa Óvodában

Közel háromszáz kerületi nagycsoportos vett részt az idei, tizenegyedik alkalommal megrendezett környezeti találkozón. A Hunniareg Pedagógiai Intézet Budai Módszertani Központja szervezésében, a Normafa és a Zölderdő Óvoda munkatársainak közreműködésével megvalósuló programon változatos témákban kaptak játékos, mozgást igénylő, illetve elgondolkodtató feladatokat a gyerekek. Szó esett például a kőzetek keletkezéséről, az erdők növényvilágának megóvásáról, valamint arról is, hogyan épül fel egy tápláléklánc az állatvilágban.
A találkozónak ezúttal a Normafa Óvoda hatalmas, ősfás kertje adott otthont. Purzsa Gáborné intézményvezető elmondta: „Zöld Óvodaként” működnek, így nagy hangsúlyt kap náluk az élményeket, tapasztalatokat nyújtó környezeti nevelés. Az óvodásokkal együtt gondozzák a kertet, odúkat készítenek, madarakat figyelnek, fákat fogadnak örökbe, és számos más, a környezet, illetve a természet védelmére nevelő programban vesznek részt. Ezért is vállalta az óvónői kollektíva az esemény lebonyolításának oroszlánrészét.
„A hegyvidéki óvodák életében kivétel nélkül kiemelt helyen szerepel a sport és a környezetvédelem” – jelentette ki a Hunniareg szaktanácsadója. Kovács Zsuzsa szerint a gyerekek kiváló teljesítményén látszott az óvodák alapos felkészítő munkája. Ki is érdemelte mindegyik csapat az emléklapokat és az ajándékokat, köztük a pedagógiai intézet által felajánlott Séta a természetben című könyvet, valamint azokat az állatfigurás díszköveket, amiket a Zölderdő óvodásai saját kezűleg készítettek. A nagycsoportosokat a feladatok teljesítését követően az esemény támogatója, az FH Gasztro Kft. vendégelte meg a Normafa Óvodában.

z.