Buborek-fesztival

Buborék-fesztivál

Több mint százan vettek részt az önkormányzat Városmajor utcai uszodájában működő Buborék Úszóiskola és a XII. kerületi Szabadidősport Központ hagyományos tavaszköszöntő vízi fesztiválján. Az óvodások és kisiskolások sportnapján ezúttal a versenyzés helyett a játék kapta a főszerepet, a gyerekek legnagyobb örömére több különleges feladat is szerepelt a programban.
Ilyen volt a kalandfilmeket idéző pontonhídépítés, vagy a vízen járás, amiről kiderült, hogy kis gyakorlás után korántsem lehetetlen. A víz feletti gimnasztikát az úszó gumiasztal segítette, míg a sorversenyeket a medenceteret ellepő lufik tették még izgalmasabbá.
Ha eredményt nem is hirdettek, azért mindenkinek járt jutalom: a nap végére alaposan kifáradó úszópalánták a szervezők jóvoltából finom fánkot és apró ajándékokat kaptak.

(ám)

 

Március végén indulnak a Buborék Úszóiskola tavaszi tanfolyamai. Külön foglalkozásokat tartanak az óvodásoknak, míg a többiek vízhez szoktató, kezdő, mély vízhez szoktató és félhaladó kurzusokon vehetnek részt. A legkisebbek játékos formában sajátíthatják el a három legfontosabb úszásnemet, a szintfelhozó és emlékeztető tanfolyamokat pedig a nagyobb gyerekeknek tartják. Információk: www.buboreksport.hu.