Elkezdodott_a_katyuzas

Elkezdődött a kátyúzás

Március közepén megkezdődtek a tavaszi út- és járdakarbantartások. A munkák során elsőbbséget élvez a balesetveszély-elhárítás, illetve a közlekedést különösen zavaró hibák kijavítása.
Kiemelt feladat a játszótér melletti járda rekonstrukciója a Kempelen Farkas utcában, amit kifejezetten a kisgyerekes családok kérésére rendelt meg az önkormányzat a felújításokra kiírt közbeszerzésen győztes Penta Általános Építőipari Kft.-től. A rendkívül rossz állapotú, töredezett felületű, mintegy hetven méter hosszú járdaszakasz sima aszfaltburkolatot, valamint új betonalapot és keramitszegélyt kap. Ennek köszönhetően megoldódik a korábban sok bosszúságot okozó csapadékvíz elvezetése is.
Hamarosan kijavítják az útpályát a Hajnalka utcában, ahol a járda melletti részt alámosta az esővíz. A hasonló károk elkerülése érdekében az aszfaltozással egy időben kiemelt szegélyköveket építenek be, míg az utca másik oldalán parkolóhelyek létesülnek. Régi adósságot törleszt az önkormányzat a Fodor utca és Szúnyog út közötti földút murvázásával, illetve az út környezetének megtisztításával.
Elkezdődött a kerület teljes területét érintő kátyúzás, a tél folyamán keletkezett több ezer úthibát a felmérések során meghatározott fontossági sorrendben javítják ki. Márciusban egyebek között a Mártonfa, a Moha és az Ugocsa utcában, valamint a Normafa úton, a Sion lépcső alatti területen és a Zalai úton lehet számítani a kátyúk megszűnésére.

mm.