Ki tud többet a Hegyvidékről? (2.)

A Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény az idén is helytörténeti, helyismereti vetélkedőt hirdet. Az I. írásbeli forduló kérdéseit február 28-i lapszámunkban tettük fel, a II. forduló feladványait alább olvashatják, míg a III. forduló kérdéseit április 24-i számunkban találják meg. A kérdésekre adott válaszokat fordulónként, postai vagy elektronikus úton kell eljuttatni a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjteménybe (1126 Budapest, Beethoven utca 1/b; info@hegytortenet.hu; 457-0501). Kérjük, tüntessék fel nevüket, címüket, e-mail címüket és telefonszámukat.
A negyedik, döntő fordulót a Hegyvidéki Napok programsorozat részeként rendezik meg. A döntőbe jutáshoz a lapunkban megjelenő kérdések helyes megválaszolásával lehet elérni minél több pontot. A döntő nyereményeitől függetlenül is érdemes beküldeni a válaszokat mindhárom kérdéssorra, mivel az egyes lapszámokban megjelenő kérdések legjobb megfejtőit a szervezők külön is jutalmazzák könyvnyereményekkel.
A vetélkedő célja, hogy a résztvevők minél jobban megismerjék a Hegyvidéket, elgondolkodjanak a XII. kerület környezeti és történelmi értékeiről. A kérdéssorokat a kerületben nyitott szemmel járók könnyen meg tudják válaszolni, ha pedig valaki elakad a megoldásban, a helytörténeti gyűjtemény könyvtárában biztosan megtalálja a megfejtéseket.
A döntőben részt vevőket értékes nyeremények várják, a fődíj egy digitális fényképezőgép!

A II. forduló kérdései

Mikor épült a városmajori nagytemplom tornya?

Melyik kerületi gimnázium fekszik a legmagasabban?

Van-e a Széll Kálmán térnek XII. kerületi része?

A mai XII. kerület területe melyik budai kerület része volt?

Melyik kerületünk legrégibb műemléke?

 

Az első forduló kérdései itt olvashatók.