Oktoberben_nyit_a_Hegyvidek_Kozpont

Októberben nyit a Hegyvidék Központ

A nehéz gazdasági helyzet ellenére a tervezett ütemben halad és már szerkezetkész az ország első környezettudatos üzlet- és szolgáltató központja. Nagyjából ötven üzlet és közel kétszáz parkolóhely fogadja a látogatókat októbertől az Apor Vilmos térnél.

Egy nyereséget nem termelő önkormányzati piac helyén, üzleti alapon épül fel a Hegyvidék Központ, amely elsősorban szolgáltató funkciókat lát majd el – jelentette be Pokorni Zoltán polgármester az épület bokrétaünnepségén. A szerkezetkész ház bejárásán a beruházó Wing Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy ez az egyetlen újonnan épülő kereskedelmi fejlesztés Budapesten, amit az idén átadnak.
Az Apor Vilmos téri üzlet- és szolgáltató központ technikai részleteiről a Wing vezérigazgató-helyettese számolt be. Mint elmondta, az épület a kereskedelmi létesítmények közül elsőként kapta meg a szigorú BREEAM nemzetközi védjegy „nagyon jó” előminősítését. A környezettudatos megoldásoknak, például a külső fényerőhöz igazodó intelligens belső világításnak, a mellékhelyiségek öblítéséhez használható szürkevíz használatának vagy az újrafelhasznált anyagok alkalmazásának köszönhetően a központ költséghatékonyan, alacsony üzemeltetési költségekkel, fenntartható módon működik majd.
A közel 7000 négyzetméteres központban 5300 négyzetmétert foglalnak el az üzletek, a többi részen irodákat alakítanak ki. A kereskedelmi-szolgáltató terület nyolcvan százalékát már bérbe adták. A legnagyobb egybefüggő területen, 1200 négyzetméteren CBA élelmiszerüzlet működik majd. Itt nyitja meg központi kerületi fiókját az OTP, emellett lesz bor- és könyvesbolt, virág- és ajándéküzlet, zöldséges, pékség, kávézó, szendvicsbár, cukrászda és patika is.
Összesen nagyjából 50 üzlet és 190 parkolóhely fogadja majd a látogatókat, akiknek száma éves szinten – a Wing várakozásai szerint – a kétmilliót is elérheti. Az alapkőletételkor meghirdetett átadási időpontot változatlanul érvényesnek tekinti a beruházó: a tervek szerint ez év októberében nyílik meg az új központ.

z.