Abigel_nyitja_a_szabadteri_szinhazszezont

Abigél nyitja a szabadtéri színházszezont

A nyárral együtt hamarosan a színházi szezon is elkezdődik a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A változatos produkciók sorát június 8-án az Abigél nyitja, amit Szikora János rendezésében először láthat a nagyközönség.

Az Abigél című regényből Zsurzs Éva rendezett nagy sikerű, négyrészes tévéfilmsorozatot 1978-ban. A film egyik leányszereplőjét Bánfalvy Ági alakította, aki most, a mű első szabadtéri bemutatóján – június 8-án a Városmajori Szabadtéri Színpadon – Horn Mici özvegyasszony szerepében tűnik fel.
Bánfalvy Ágnes nemcsak szereplője, hanem producere is az előadásnak, továbbá mestere azoknak a fiatal fellépőknek, akik az ő stúdiójában tanulják a színészetet. Szabó Magda méltán népszerű és időtálló könyvéből Szikora János rendező olyan kiváló színészekkel készített színpadi adaptációt, mint Trokán Péter, Gubás Gabi, Németh Kristóf és Kiss Ramóna.
A Fogi Színház új előadással jelentkezik június 12-én. Louis Velle Szenteltvíz és kokain című komédiájában arra derül fény, hogyan lehet összefüggésbe hozni a békés kegyszerárust és lökött családját a nagyipari kokainkereskedéssel, és tényleg a káplán-e a maffiafőnök, a drogterjesztő pedig a szentfazék nagynéni. A Straub Dezső rendezte darab végére minden kérdésre választ kapunk.
Két nappal később a Karinthy Színház hozza el a Városmajorba a Te furcsa katona! című derűs Moldova-művet. Ez a világháború utolsó napjaiban játszódó, A tizedes meg a többiek-szerű komédia az örökös köpönyegforgatás szatirikus tükrét mutatja fel Quentin Tarantinó-i ízzel.
A kaposvári Csiky Gergely Színház produkciójában,
A kéz című zenés színdarabban a lázadó kamaszok és a hetvenes évekbeli beatzene találkozását ismerheti meg, vagy élheti át újra a közönség június 16-án. A színdarab szövegét Háy János írta saját novelláskötete, A bogyósgyümölcskertész fia alapján, a zenét pedig Lovasi András és a Kiscsillag zenekar szerezte. Júniusban, 19-én A Pál utcai fiúkat is eljátsszák a kaposváriak. A Szabad Tér Színház az ifjúsági előadás bevételéből a Csiky Gergely Színház százéves épületének felújítását támogatja.
A Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves zenés színművész osztályának vizsgaelőadásaként június 23-án egy dokumentarista revüszínház kerül színpadra. A fiatalok lényegében saját életüket tárják a közönség elé: a világhírű Chorus Line című musicalben h
uszonéves színészek szereplőválogatásra jelentkeznek, hogy munkát kapjanak azon a pályán, amely életük értelmét jelenti. Ifjak, tehetségesek, és minden vágyuk, hogy a világot jelentő deszkákra léphessenek.
Igazi sztárparádé helyszíne lesz a városmajori színpad június 29-én és 30-án, valamint augusztus 17-én és 18-án. Básti Juli, Udvaros Dorottya, Cserhalmi György és Kulka János a férfiak és nők közötti kapcsolatokról, érzelmekről énekelnek Dés László-dalokat. A nyolcvanas évekbeli slágereket vadonatúj számok egészítik ki a Bereményi Géza által rendezett koncerten, amelyen a zeneszerző, Dés László is fellép.

z. 

A Városmajori Szabadtéri Színpad programjairól a www.szabadter.hu oldalon találhatók bővebb információk. Az előadásokra Hegyvidék Kártyával 20% kedvezménnyel válthatók jegyek!