A_biztosito_fizeti_az_onkormanyzat_karat

Baleset a kórháznál – a biztosító fizeti az önkormányzat kárát

Ismét baleset történt a Szent János Kórház előtt, a Városmajor utcában. Nem egyedi esetről van szó, az utóbbi hónapokban ugyanis többször előfordult, hogy a Diós árok felől lekanyarodó autók ütköztek a Városmajor utcán a Szilágyi Erzsébet fasor felé haladó járművekkel.
Ennek oka elsősorban az, hogy a Városmajor utcában feltorlódik a forgalom, a fogas felüljárója alatti lámpa után pedig az autósok megpróbálják az utolsó pillanatban utolérni a hirtelen meglóduló kocsisort. A legtöbbször kisebb koccanással megússzák a nem várt találkozást, május 9-én azonban komolyabb balesethez hívták a mentőket.
A Diós árok irányából érkező Volvót egy kisteherautó úgy próbálta elkerülni, hogy közben felszaladt a járdára, a nyilvános illemhely előtt kidöntött több parkolásgátló pollert, valamint a villamos felsővezetékét tartó oszlopot. Szerencsére a járművekben utazók, valamint a sofőrök nem sérültek meg komolyabban, az okozott anyagi kár azonban jelentős, elég csak arra gondolni, hogy egyetlen poller telepítésének költsége meghaladja a húszezer forintot.
Mint lapunk megtudta, ilyen esetben az önkormányzat felveszi a kapcsolatot a vétkes autós biztosítójával, amely megfizeti a helyreállítás költségeit. Erre azonban csak akkor van lehetőség, ha az illetékes szakiroda időben értesül a balesetről és ezt dokumentálni is tudja, ellenező esetben nem lehet érvényesíteni a kárigényt. Éppen ezért az önkormányzat arra kéri a kerület lakóit, hogy utcai felszereléseket – pollereket, padokat stb. – is érintő közúti balesetekről lehetőség szerint tegyenek bejelentést az önkormányzat ingyenesen hívható zöldszámán (06/80-200-907).

MM.