Barangolo_Hegyvidek

Barangoló Hegyvidék

Június 3-án rendezi a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény a nagy sikerű teljesítménytúrát, a Barangoló Hegyvidéket. A tizenhét kilométeres táv részben városban, részben pedig erdei turistautakon vezet.

A Barangoló Hegyvidék túra útvonala több helytörténeti érdekességet is érint, mint például az Óra-villa, a Szent Anna-kápolna vagy az Erzsébet-kilátó. A kiránduláson érdemes nyitott szemmel járni, mivel a célban a szervezők ajándéksorsolással várják a beérkezőket, a fődíj egy túra GPS-készülék.
A barangoláson bárki részt vehet, aki kellő fizikai felkészültséget érez magában a táv leküzdésére. A nevezés és indulás június 3-án 8 és 9 óra között lesz a Barabás-villában (Városmajor utca 44.), a cél pedig a Szépjuhászné közelében található budaszentlőrinci pálos kolostor romjainál. A táv során a résztvevőknek pecséteket kell gyűjteniük, hogy igazolják a tizenhét kilométer sikeres teljesítését.
A túra végig jelzett turistaúton halad. Az útvonala: Városmajor, Barabás-villa (zöld sáv), Kis-Sváb-hegy, Orbán-hegy, Széchenyi-hegy, Normafa, Szent Anna-kápolna (sárga kereszt), Virágvölgy vasútállomás, Erzsébet-térdeplő (kék kör), Erzsébet-kilátó (piros sáv), gyermekvasút Vadaspark időszaki megállója (piros sáv, sárga kereszt, sárga sáv), budaszentlőrinci pálos kolostor romja (sárga sáv).
A részvétel díja 500 Ft/fő, kerületi lakosoknak ingyenes (régi típusú személyi igazolvány vagy lakcímkártya, esetleg Hegyvidék Kártya szükséges). Az első száz célba érkező 12 órától meleg ételt kap, valamint mindenki, aki sikeresen teljesíti a távot, kitűzőt és emléklapot vihet haza.
További információk: Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény, XII., Beethoven utca 1/b. Telefon: 457-0501. Internet: www.hegytortenet.hu.