Borkostolo_festett_fak_kozt

Borkóstoló festett fák között

A Hegyvidéki Napokon immár hagyományosan most is jóféle borokat kóstolhatunk: június 2-án 14 és 23, míg június 3-án 10 és 23 óra között a szokásos helyen, a Gesztenyés kertben – de ezúttal nem a szokásos körülmények között.

Borfesztivál, borünnep, bornapok, borfalu – a bor rajongóinak sokat mondanak ezek a kifejezések, az igazán lelkesek pedig igyekeznek a lehető legtöbb rendezvényen jelen lenni akár kiállítóként, akár fogyasztóként. A Hegyvidéki Napok keretében tartott borkóstolással lehetőség nyílik arra, hogy mindenki kellemes délutánokat, estéket tölthessen el a szabadban a magyar pincészetek legjavából kínált borok, pálinkák kóstolgatása mellett, ínyenc borkorcsolyák kíséretében.
A neves pincészetek borainak kóstolásához a szervezők talpas poharat biztosítanak 200 forint betétdíj fejében az információs pavilonnál. A betétdíjat az ép pohár leadása, valamint a befizetett összegről szóló nyugta ellenében visszafizetik. Az idei évben a borospavilonokat körülölelő fák fényfestésével válik még teljesebbé a szabadtéri borkóstolás élménye.