Hegyvideki_Napok_-_immar_otodszor1

Hegyvidéki Napok – immár ötödször!

A Hegyvidéki Napok néhány évvel ezelőtt még a környéken lakók nyári klubhétvégéje volt, azóta a főváros egyik rangos állandó fesztiváljává nőtte ki magát, ahová tavaly már Budapest legtávolabbi kerületeiből is érkeztek családok. Az idei rendezvény kínálata ugyancsak kecsegtető.

„Apa, a jövő héten is eljövünk?” – kérdezte a papája nyakában ülő kislány a tavalyi Hegyvidéki Napok végén, miközben hazafelé tartva büszkén nézegette új Lencsi-babáját. Egy hétnél kicsit többet kellett várnia a folytatásra, azonban most már csak néhányat kell aludnia, és ismét elmerülhet az önfeledt játékban, válogathat, milyen kincset vetessen meg a kérésének ellentmondani szerencsére nem tudó szüleivel.
Mostani kedvcsináló beharangozónkban részletes összeállítást olvashatnak arról, hogy június első hétvégéjén, péntektől vasárnap estig milyen rendezvények várják a hegyvidékieket és a hozzánk vendégségbe érkezőket a Gesztenyés kertben, a Sirály sétányon, valamint a Sportmaxban. Mindnyájan csak remélni tudjuk, hogy az égiek éppoly kegyesek lesznek, mint legutóbb voltak, és szép időben élvezhetjük végig a rendkívül gazdag programot.
A Hegyvidéki Napok néhány évvel ezelőtt még a környéken lakók nyári klubhétvégéje volt, azóta a főváros egyik rangos állandó fesztiváljává nőtte ki magát, ahová tavaly már Budapest legtávolabbi kerületeiből is érkeztek családok. Az idei rendezvény kínálata ugyancsak kecsegtető, amit négyoldalas összeállításunk meg is erősít.
Az előzetes interjúkból sok más mellett kiderül, miért érzi úgy az Alma együttes vezetője, hogy hazajönnek, amikor fellépnek a rendezvényen, vagy hogy milyen éjjel megálmodott történeteket mesél majd – nappal – a felnőtteknek Berecz András Kossuth-díjas előadóművész. Megtudjuk, hogy a Fakutya nemcsak nevetni, de nevettetni is tud, miközben moldvai muzsikát játszik, illetve hogy egyik fellépése előtt hogyan „változott meg” kissé a Magashegyi Underground neve. Milyen ajándékkal lepi meg közönségét a Vörös Niki Quartet? Hogyan talált egymásra Szulák Andrea és a Budapest Jazz Orchestra? Miért ünnepel idén kettős jubileumot Zséda? Mit kínál a többi nagyszerű fellépő mellett a Pannonia Allstars Ska Orchestra és a Tamarazene duó? A válaszokat és sok egyéb érdekességet lapunk 9–12. oldalán olvashatják.
Előzetesünket lapozgatva fény derül arra is, miért telik meg homokkal a nagyközönségnek tavaly átadott, plázzsá alakított Sirály sétány, amely a látványosnak ígérkező Hopp-Parádé helyszíne lesz, és olvashatunk a Hegyvidéki Napokon újdonságnak számító kötélhúzó versenyről. Azonban nemcsak szemlélődésre és passzív műélvezetre hívják a szórakozni vágyókat, hanem például túrázni is: a Barangoló Hegyvidék tizenhét kilométeres távja részben városban, részben pedig erdei turistautakon vezeti a vállalkozó kedvű kirándulókat – a célban nem csekély ajándék kisorsolásával.
Mindemellett ellenőrizhetjük egészségi állapotunkat is, tizenötfajta felnőtt- és kilencféle gyermekgyógyászati szűrésen győződhetünk meg arról, minden rendben van-e velünk. S ha megnyugodtunk, bátran átadhatjuk magunkat a kulturális mellett a kulináris élvezeteknek is, mert a magyar pincészetek legjavából kínált borok, pálinkák kóstolgatása mellett ínyenc borkorcsolyák kényeztetnek bennünket e kora nyári hétvégén a Gesztenyés kertben.

J. E.

A részletes programfüzet letölthető innen.