Sport_minden_mennyisegben

Sport minden mennyiségben: kötélhúzás, foci, úszás

A Hegyvidéki Napok állandó programjainak számítanak a tömeg- és diáksportrendezvények. Most sincs ez másképp, a szokásoknak megfelelően ugyanis a XII. kerületi Szabadidősport Központ szervezésében két sportágban, úszásban és labdarúgásban is megmérkőznek egymással a hegyvidéki iskolák tanulói. A június 3-án 14 órától a Gesztenyés kertben rendezett kötélhúzó verseny azonban új szín a sportpalettán.

Az egész tanéven át tartó Hegyvidéki Diákolimpia keretében június 2-án 10 órától a Sportmax műfüves pályáján rendezik meg a második évfolyamosok számára kiírt kispályás labdarúgó-bajnokság négyes döntőjét. A különleges helyszínnek köszönhetően a finálé egyfajta jutalomjáték a gyerekek számára, akik a remények szerint ismét szép számú közönség előtt küzdhetnek meg egymással. Az elődöntőben a Pannonia Sacra iskola a Tamási Áron iskolával, míg a másik ágon a Virányos a Jókai Mórral játszik ki-ki mérkőzést a döntőbe jutásért.
Az eddigi tapasztalatok alapján még a focinál is forróbb hangulatra lehet számítani az uszodában – ha az idő engedi, hagyományteremtő szándékkal a külső, 33 méteres, nyitott medencében tartják meg a programot –, ahol szintén délelőtt 10-től az első korcsoportos kisiskolások szállnak vízbe, hogy gyors-, hát- és mellúszásban, valamint a leginkább látványosnak ígérkező váltóban mérjék össze tudásukat. Mindenkinek érdemes kilátogatni a diáksporteseményekre, ugyanis az ígéretek szerint a nézők soraiban sztárvendégekkel is lehet majd találkozni.
Míg a foci- és úszásdöntő az állandóságot, a június 3-án 14 órától a Gesztenyés kertben rendezett "Húzd meg jobban!" rendhagyó erőfelmérő az újdonságot jelenti a Hegyvidéki Napok közösségi sportprogramjaiban. A vállalkozó kedvű hegyvidéki nagycsaládok, iskolai osztályok, baráti társaságok, társasházi, avagy éppen munkahelyi közösségek számára első alkalommal meghirdetett viadalon tízfős csapatok indulhatnak. A speciális versenykötelet a szervezők biztosítják, kesztyűről – ha szükségét érzik – a résztvevőknek kell gondoskodniuk. Megéri nevezni, ugyanis a győztesek értékes díjakkal gazdagodnak.
További információk a versenyekről: www.hegyvideksport.hu.