A_tavolugras_csillagai_a_Hopp_-_Paraden

A távolugrás csillagai a Hopp-Parádén

Homokkal telik meg a nagyközönségnek tavaly átadott, plázzsá alakított Sirály utca június 1-jén délután. Szerencsére szó sincs újabb építkezésről, a nagy mennyiségű, kiváló minőségű homok ugyanis egy látványos sportbemutató, a Hegyvidéken most először látható Hopp-Parádé kötelező tartozéka.

Első alkalommal látogat el a Hegyvidékre a távolugrás magyar és nemzetközi sztárjait felvonultató Hopp-Parádé. A Hegyvidéki Napok legizgalmasabbnak ígérkező sporteseményének a versenypályává alakított Sirály utca ad majd otthont, ahol június 1-jén kora délutántól egészen sötétedésig egy nyolc tonna homokkal feltöltött távolugrógödör, valamint speciális mobil futórámparendszer várja az atlétika szerelmeseit. Hogy mindenki könnyen nyomon követhesse a nem mindennapi élményt ígérő versenyt, a MOM Kulturális Központ előtti térre kényelmes mobil lelátókat helyeznek ki, így az idősebbeknek, illetve a kisgyermekes családoknak sem kell lemondaniuk a szórakozásról.
Izgalomból biztosan nem lesz hiány, a Hopp-Parádé szervezői ugyanis a távolugrás hazai és nemzetközi bajnokait hozzák el a Hegyvidékre. Hogy pontosan kiket, azt egyelőre hétpecsétes titokként kezelik, az elmúlt évek névsora azonban garanciát jelent a sztárparádéra, hiszen a neves külföldi atléták mellett szinte valamennyi meghatározó magyar ugró, csúcstartó versenyzett már a Hopp-Parádékon. Ráadásul ezúttal különösen éles viadalra lehet számítani, ugyanis tavaly a Duna-korzón a litván Povilas Mykolaitis 7,92 méteres versenyrekorddal győzött, így a trónfosztáshoz mindenképpen nyolc méter körüli ugrásra lesz szükség.
A rendezvény az élsport bemutatása mellett, a Hegyvidéki Önkormányzat törekvéseivel összhangban, az egészséges és mozgásban gazdag életmódot is népszerűsíteni igyekszik. Ennek szellemében most először lehetőséget adnak arra, hogy a Hegyvidéki Diákolimpia pályabajnokságának keretében a negyedik korcsoportos diákok versenyhelyzetben is kipróbálják a nemzetközi normáknak mindenben megfelelő távolugrópályát.