Ujabb_kozmuepitesek

Újabb közműépítések

A következő hetekben két helyszínen kezdődik burkolatbontással járó közműépítés a kerületben, valamint folytatódnak a már korábban lezárult fejlesztéseket követő helyreállítási munkák. Utóbbiakhoz az önkormányzat lehetőség szerint a kapcsolódó járdák, illetve az útpálya egy részének felújításával járul hozzá.

Már elkezdődött és várhatóan június közepéig tart az elektromos kábel cseréje a Mátyás király úton, a 33-as számú ház, valamint a Béla király út és a Laura út kereszteződése közötti járdaszakaszon. A munkálatok a Laura utat is érintik, azonban a vezeték itt az úttest vonalában halad, ezért a kivitelezés során számítani kell az útpálya időleges lezárására, amiről a kivitelező időben értesíti az ott élőket.
Szintén az elektromos művek dolgozik a Szendrő utca 46. és a Nógrádi utca között, a Szendrő utca páros oldalán. Az ígéretek szerint a vezetékcserével június második felében végeznek, a felújítás nem érinti az autós és gyalogos közlekedést.
Már elkészült a csatorna felújítása a Nárcisz utcában, ahol jelenleg a burkolat-helyreállítás zajlik. A munkákhoz csatlakozva az önkormányzat a Nárcisz utca 26.-tól a Levendula utcáig folytatja az aszfaltozást, így a korábban rendkívül rossz állapotú útszakasz nagyobb része új burkolatot kap. Szintén végeztek a Kútvölgyi út járdaszakaszának helyreállításával, ahol az elektromos vezeték rekonstrukciója idején az önkormányzat saját költségén elvégeztette a szegélyek cseréjét.
Hasonló együttműködés keretében épült át a Korompai utca, itt a vízcsőfektetési munkák utáni félpályás helyreállítást folytatva a kerület az útpálya másik részét, illetve a kétoldali járdát és a szegélyeket is felújította. Rövidesen lezárul a Kikelet utcai járda visszaépítése, az önkormányzat pótolja a hiányzó betonalapot, míg az elektromos művek kivitelezője újra lerakja a felszedett térkő burkolatot.
A Határőr úton a gázvezetékcsere utáni munkák részeként az önkormányzat megemeli a járdaszegélyt, a gázművek pedig ehhez a megemelt vonalhoz képest állítja helyre a burkolatot. A változtatással jelentősen javul a parkolósáv használhatósága, valamint csökken az útpálya túlzott görbülete, így az útszakasz felújításakor már nem kell felbontani az úttest melletti területet.
Mint a városgazdálkodási irodát vezető Csengeri Jánostól megtudtuk, az önkormányzat a kedvező tapasztalatok hatására a jövőben is kezdeményezi majd az együttműködést a közműépítő cégekkel, hiszen a feladatok összehangolásával gyorsabban és – ami legalább ennyire fontos – olcsóbban újulhatnak meg a kerületi utak és járdák.

mm.