Utfelujitas_a_BAH-csomopontban

Útfelújítás a BAH-csomópontban

Tovább folytatja az útfelújításokat a Budapesti Közlekedési Központ: a Jagelló út BAH-csomópont felőli végének rekonstrukciója várhatóan május 31-ig tart. Az útszakasz átépítése során a szegélyköveket mindenütt kicserélik, míg az útpálya az egyrétegű marás után új aszfalt kopóréteget kap. A csomópontban található, forgalmas buszmegálló pályaszerkezetét tartós bazaltbeton burkolatra cserélik.
A munkavégzés miatt a hátralévő napokban már csak kisebb mértékű forgalmirend-változásokra kell számítani nappal, éjszakánként azonban előfordulhatnak időszakos lezárások. A tömegközlekedést az útfelújítás nem érinti lényegesen; az esetlegesen kialakuló torlódások miatt a 8-as, a 40-es és a 112-es, valamint a 908-as és a 960-as autóbuszok forgalmában fordulhatnak elő kisebb késések, menetrendi eltérések.
A Jagelló út Apor Vilmos tér és BAH-csomópont közötti, közel hétszáz méter hosszú szakaszának felújítását tavaly októberben végezte el a főváros. Itt a régi, tönkrement aszfalt két rétegben történő marása után két réteg aszfaltburkolatot építettek, a buszmegállóknál pedig a már jól bevált, strapabíró bazaltbetont alkalmazták.

z.