Erdemes_ujrraervenyesiteni_a_Hegyvidek_Kartaykat

Érdemes újraérvényesíteni a Hegyvidék Kártyákat

A kerületben élők, illetve az itt működő kereskedők, szolgáltatók számára egyaránt előnyöket kínál az önkormányzat által két és fél évvel ezelőtt indított Hegyvidék Kártya-program. A hegyvidéki vásárlók kedvezményeket kapnak, míg az elfogadóhelyek a forgalomnövekedésből profitálhatnak. A program örvendetesen bővül, a nyár elejére megjelenik a Hegyvidék Kártya-katalógus.

„A Hegyvidék Kártya-program mintegy száz szerződött partnerrel indult, mára az elfogadóhelyek száma megközelíti a kétszázötvenet” – érzékeltette a látványos fejlődést a kerület alpolgármestere. Kovács Lajos elmondta, hogy a Hegyvidék Kártya az Euro Discount Club országos törzsvásárlói rendszerében is használható, amely szintén jelentősen bővült az utóbbi időben: 2009 ősze óta 540-ről több mint 1100-ra nőtt azoknak a cégeknek a száma, amelyek engedményt adnak az EDC-logóval ellátott kártyák birtokosainak.
Hegyvidék Kártyákat továbbra is lehet igényelni, mindenkinek jár, aki elmúlt 14 éves, és a kerületben lakik, dolgozik vagy tanul. Új kártyát – amelynek érvényességi ideje egy év – a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán, valamint interneten, a www.hegyvidekkartya.hu címen kérhetünk. A kibocsátás díja 1000 forint, az újraérvényesítésért azonban csak 500 forintot kell fizetni.
„Nemcsak a kártyaigénylők, hanem az elfogadóhelyek tekintetében is nyitott a rendszer” – hangsúlyozta Németh Roland kártyareferens. Az önkormányzat munkatársa a kártyabirtokosokat arra biztatja, hogy az info@hegyvidekkartya.hu címen ajánljanak olyan üzleteket, ahol szívesen vásárolnak, de még nem kapnak kedvezményeket. Ezeket a boltokat az önkormányzat rövid időn belül felkeresi csatlakozási ajánlatával.
Németh Roland elmondta, hogy a kibocsátott chipes kártyák sokrétű felhasználási lehetőséget biztosítanak. Jelenleg is alkalmasak arra, hogy a polgármesteri hivatalba történő belépés során azonosítsák magukat az ügyfelek. Ennél azonban többet jelent a multifunkcionalitás: az önkormányzat fejlesztési elképzelései között szerepel például, hogy a jövőben a fizetőparkoláshoz is használni lehessen az „intelligens” plasztiklapokat.
Az újabb fejlesztésekre még várni kell, nem így az egyre bővülő kedvezményekre, amelyekből bármikor válogathatunk. Az elmúlt hónapokban újabb szolgáltatók – egészségközpontok, fitneszszalonok, utazási irodák, kávézók, vendéglők – jelentek meg vonzó akciókkal.
A korábban bevezetett népszerű ajánlatok szintén érvényben maradtak: a Budapesti Nyári Fesztivál szabadtéri színházi előadásaira például továbbra is 20%-kal olcsóbban vásárolhatunk jegyeket, a Városmajor utcai XII. kerületi Szabadidősport Központban 10% engedménnyel válthatunk uszodai belépőket, míg a Csörsz utcai Lite Wellness Club Hegyvidékben ugyancsak 10%-os kedvezménnyel juthatunk hozzá különféle aerobik-, fitnesz- és squash-belépőkhöz.
A kedvezmények teljes listája a www.hegyvidekkartya.hu oldalon olvasható. A nyár elejére nyomtatott kiadvány is megjelenik az elfogadóhelyekről, a 2012-es Hegyvidék Kártya-katalógus az önkormányzat ügyfélszolgálatán lesz elérhető.

z.