Iskolaszepites_hegyvideki_modra

Iskolaszépítés hegyvidéki módra

Kertszépítéssel egybekötött takarítási akciót szerveztek a Virányos Általános Iskolában. A közösségépítő programon, a hagyományoknak megfelelően, a diákok szüleikkel és tanáraikkal együtt szabadították meg az iskola közvetlen környezetét, valamint a pihenő- és sportudvarokat a lehullott levelektől és a megszáradt avartól.
Minden osztály külön területet kapott, az alsósok kis lapátokkal és seprűkkel felszerelkezve dolgoztak a számukra kijelölt részeken. Annyira belejöttek a munkába, hogy a kavicsokat is eltüntették a kézilabdapályáról. Nem akartak lemaradni mögöttük a nagyobbak sem, akik egy egész konténert megtöltöttek a fák alól begyűjtött zöldhulladékkal.
Takarítottak a Zugligeti Általános Iskola tanulói is, akik nem csupán az intézmény zöldudvarán szorgoskodtak, hanem tanáraikkal együtt a testnevelésórákról jól ismert, több mint másfél kilométer hosszú zugligeti futókört is megszabadították a növények alatt megbúvó hulladéktól. Az eredmény mindenkit meglepett, hiszen a népszerű sétaútvonalon egy utánfutónyi szemetet, főleg eldobált papírokat, műanyag flakonokat, sőt néhány autógumit is összeszedtek a gyerekek.

(m.)