Mackosok_nyertek_a_kozlekedesi_versenyt

Mackósok nyerték a közlekedési versenyt

A közlekedésbiztonsági ismeretek oktatását, a tudatformálást nem lehet elég korán kezdeni – ezt igazolja az a verseny, amelyet kerületi óvodásoknak rendezett a hegyvidéki rendőrkapitányság. A KIMBI Óvodában megtartott vetélkedőn a nagycsoportosok játékos feladatok segítségével gondolkodhattak el arról, melyek a gyalogos közlekedés biztonságos formái a városban. Olyan, a korosztályuk számára könnyen érthető és fontos kérdésekre kellett választ adniuk, mint hogy az úttest melyik részén szabad átkelniük, vagy hol kell haladniuk akkor, amikor az út mentén nincs kiépített járda.
Miután a kérdésekre helyesen feleltek a gyerekek, ügyességi próbák keretében mérték össze képességeiket. Volt zebrakészítéssel kombinált futóverseny, célba dobás, falovacskázás, valamint „rendőrautóval”, azaz rendőrségi jelekkel felmatricázott gördeszkával történő bójakerülés is.
A nyolc kerületi óvodából érkező 8-8 fős csapatok mindegyike kiválóan teljesítette a feladatokat, ezért az összes versenyző jutalmat érdemelt. Ezzel együtt győztest is hirdetett a zsűri: maximális pontszámmal a Mackós Óvoda nagycsoportosai végeztek az első helyen, így ők képviselhetik a Hegyvidéket a május végi országos döntőben.

sz.