Utlezarasok_kozmuepitesek_miatt

Útlezárások közműépítések miatt

Májusban is folytatódnak a kerületi utcákat érintő, burkolatbontással járó közműépítések. A munkálatok miatt több helyszínen forgalomkorlátozásokra kell számítani.
Több ütemben végzik el a százéves csatorna cseréjét a Nárcisz utcában, ahol az Agárdi út és Levendula utca közötti szakaszt május közepéig teljesen lezárták a forgalom elől. Az ígéretek szerint május 11-ig elkészül az Orbánhegyi út felújítása. A fővárosi kivitelezésben megvalósuló fejlesztés keretében már végeztek a szegélykövek cseréjével, az úttest részleges kiszélesítésével, valamint az Orbán téri buszmegállók megerősítésével, jelenleg az útpálya aszfaltozása zajlik.
Sajnos, nem a megfelelő ütemben halad a kivitelezés a Határőr úton, ugyanis a munkaterületen szabálytalanul parkoló autók akadályozzák a gépek mozgását. Ennek ellenére a Pulzus Kft. azt ígéri, nem lesz nagyobb csúszás, és a hónap közepéig végeznek a gázvezeték cseréjével, valamint az útfelület helyreállításával.
A munkálatok alatt a Hegyvidéki Önkormányzat saját hatáskörben átépíti az útpálya érintett kőszegélyét, amelynek végleges szintjét az átépítésre váró út elkészült terveihez igazítja. Az ütemezett szegélyátépítés az út teljes rekonstrukciója során több millió forint megtakarítást eredményez.
Jól halad a Korompai utca Lejtő út és Hegyalja út közötti 220 méteres szakaszának teljes burkolat-helyreállítása, amit a vízcső-rekonstrukciót követően a közműcég és az önkormányzat közösen végez el. Eredetileg félpályás aszfaltozás történt volna, azonban az önkormányzat úgy döntött, hogy saját költségén felújítja az útpálya másik oldalát. Az aszfaltozással egy időben járdarekonstrukcióra is sor kerül, ahol szükséges, újrarakják a térkövet, kijavítják a felületi hibákat és a törött betonszegélyeket, valamint viacolorra cserélik a még meglévő aszfaltburkolatot.

(m.)