Viragositas_es_faultetes

Virágosítás és faültetés

Járdaépítés, illetve az esővíz-elvezető árok lefedése miatt az elmúlt hónapokban több fát ki kellett vágni az Irhás árokban. Az eltávolított növényeket a kivitelező Pulzus Zrt. a kerület kiemelt zöldfelületein pótolja.
Az önkormányzat által kiadott kötelezettségnek megfelelően április végén és május elején négy helyszínen, az Irhás árokban, illetve a Németvölgyi, a Szarvas Gábor és a Kútvölgyi úton összesen száztíz példány többszörösen iskolázott hársfát, kőrist és juhart ültettek. A zömében három-négy méter magas, a meglévő állománnyal harmonizáló sorfákat a telepítést követően – egészséges fejlődésük, valamint az űrszelvény biztosítása érdekében – visszametszik.
Megkezdődött az egynyári virágok kiültetése is. A Libegő végállomásánál, a Normafa-parkoló, a Mackós Óvoda és a Tusnádi utcai MOL-kút előtt, az Eötvös úti víztoronynál, a fogaskerekű svábhegyi megállójánál, a Győri út és a Bán utca sarkánál, valamint a Kőkeresztnél az utóbbi években kialakított ágyásokban áttelelő árvácskákat összesen négyezer színpompás begóniára cserélik.
Idén is virágdíszt kap a kerületi városközpont, a Böszörményi úton, a Csörsz utcában, a Jagelló úton és az Apor Vilmos téren a lámpaoszlopokra szerelt tartókba hatszáz cserép muskátli kerül. Újdonság, hogy a virágokat a színük szerint csoportosítják, a látványosabb összhatás érdekében a rózsaszín és piros muskátlik egymást váltogatják majd az oszlopokon.

SM