Az_Arany_iskolanak_gyujtottek

Az Arany iskolának gyűjtöttek

Színvonalas programokkal ünnepelte névadója születésnapját az Arany János iskola március 2-án. Előbb az általános felsős és a gimnáziumi osztályoknak szerveztek irodalmi versenyt, míg a nap végén a hagyományos jótékonysági Arany-esten az iskola legtehetségesebb egykori és mai növendékei mutatkoztak be.

Kiemelt szerepet kap az Arany János Általános Iskola és Gimnázium életében az intézmény hagyományainak ápolása, az összetartozás érzésének erősítése. Ezt szolgálják a nagyszabású közösségi programok, amelyekre a jelenlegi „aranyosok” mellett az öregdiákok és a szülők is meghívást kapnak. Ilyen alkalom a tizenkét órás focitorna, a kerti bográcsolás vagy a mindig sokszínű és színvonalas Arany-est, amelyen évről évre az „iskolai család” büszkeségei állnak színpadra.
Így volt ez az idén is, a gyerekek énekes, táncos és zenés produkciói mellett ráadásképpen egy különleges előadásnak is tapsolhatott az iskola dísztermét zsúfolásig megtöltő közönség: a program állandó résztvevőjének számító Kuklis Gergely, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar koncertmestere ugyanis ezúttal nem csupán hegedűjátékával, hanem saját verseivel is megörvendeztette a hallgatóságot. Az est teljes jegybevételét, valamint az összegyűjtött adományokat a szokásoknak megfelelően közösségi célokra ajánlotta fel a szervező Aranyélet Alapítvány. Két évvel ezelőtt az iskola beléptető rendszerének kiépítéséhez, tavaly az egyik labdarúgópálya újraburkolásához járultak hozzá a gála résztvevői, most pedig a számítógéppark felújítására fordítják a felajánlásokat.
„Azt szeretnénk, hogy diákjaink a második otthonuknak tekintsék az iskolát, ahová később is szívesen visszajárnak. Ezért olyan rendezvényeket próbálunk tető alá hozni, amelyeken valamennyi korosztály jól érezheti magát” – mondta Patkó Lajos igazgató, aki szerint az Arany János születésnapjához kapcsolódó programsorozat, a több mint húsz osztály részvételével megtartott szavaló- és mesemondóverseny, valamint az Arany-est sikere bizonyította, hogy ezt a bizonyos „Arany-családot” nem csupán a sporttal vagy a közös kerti főzés révén, hanem kulturális programokkal is össze lehet hozni.

mm.