A jó államért

Március 31-ig mondhatjuk el véleményünket az állam működésével kapcsolatban a www.joallam.kormany.hu címen elérhető Jó Állam Fórumon. A közigazgatás újjászervezéséhez és szemléletváltásához kapcsolódó fórum más hasonló nemzetközi kezdeményezések, egyebek között az angol „Spending Challenge” mintájára indult el.
Összesen harminc általános témában várják a javaslatokat, mint például a család- és ifjúságpolitika, az egészségügy, az élelmiszerügy, a foglalkoztatás, a közigazgatás, a rendvédelem, a sport, a környezetvédelem, a helyi önkormányzatok, a klímapolitika, az építésügyek és a társadalmi felzárkózás. A fórum célja, hogy minden olyan észrevételnek teret adjon, ami az emberek fejében megfogalmazódik, de eddig soha sehol nem volt lehetőségük elmondani.
Az állampolgárok anonim módon, illetve e-mail címük megadásával oszthatják meg tapasztalataikat és véleményüket az állam működésének javítása érdekében. A honlap lehetőséget biztosít arra is, hogy a fórumozók – moderált keretek között – egymás véleményére is reagáljanak.
A beérkező észrevételeket a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatóinak és hallgatóinak segítségével dolgozzák fel, a javaslatokat a Magyary Zoltán Közoktatás-fejlesztési Program 2012-es kiadásában is figyelembe veszik majd. Az e-mail címüket megadó fórumozók az adott témakörre vonatkozó értékelő összeállítást kapnak 2012. június közepéig.

z.