Keszulodes_marcius_15-ere

Készülődés március 15-ére

A Süni Óvodák nagycsoportosai, valamint a Tamási Áron iskola 11/a osztályos diákjai mutatják be műsorukat a Hegyvidék március 15-i ünnepségén a MOM Kulturális Központban. Az óvodások számára már nem ismeretlen a szereplés, a nagyok pedig díjnyertes október 23-i előadásuk után ismét komoly munkával készülnek.

Táncoltak, énekeltek, verseltek a Süni Óvodák nagycsoportosai a március 15-i előadásuk óvodai főpróbáján, és nem jöttek zavarba attól, hogy vendégek is megnézték produkciójukat. Bár a MOM-ban sokkal nagyobb közönség lesz, szinte biztos, hogy ott is felszabadultan szerepelnek majd, hiszen már a nyilvános próbát is rendkívüli módon élvezték.
„A Süni Ébresztő elnevezésű családi napjainkon a gyerekek rendszeresen fellépnek a szülők előtt, nem ismeretlen tehát számukra a szereplés” – mesélte Kovács Zsuzsa intézményvezető. A mostani március 15-i műsorra való felkészülésben mindenki örömmel vett részt, senkinek nem jelentett ez kényszert. A nagycsoportosok arról is maguk dönthettek, hogy a színpadon ki kinek a párja lesz, sőt a szerepüket is megválaszthatták – bár a lovas huszárt az óvónők eredetileg a fiúknak szánták, két kislány annyira szeretett volna honvéd lenni, hogy végül ők is „lóra pattanhattak”.
A produkcióban – amit Kovács Zsuzsa, valamint két kollégája, Sárai Józsefné és dr. Baranyai Zoltánné állított össze – a Németvölgyi és az Orbánhegyi úti Süni Óvoda nagycsoportosai vesznek részt, összesen huszonnégyen. Ám a többi óvodás sem marad ki az ünneplésből: a gyerekek március 14-én a MOM-ban tartandó főpróbán együtt nézik meg társaik műsorát, majd közösen lobogózzák fel az 1848-as hősök emlékművét a Gesztenyés kertben.
Az önkéntesség különösen érződik a Tamási Áron Általános Iskola és Német Két Tannyelvű Gimnázium 11/a osztályos diákjainak műsorában. Az osztály önszántából vállalta, hogy a tavaly október 23-án bemutatott ünnepi előadása után – ami a kerületi középiskolák versenyében első díjat kapott az önkormányzattól – a március 15-i kerületi ünnepségre is összeállítással készül.
A diákok saját értelmezésükben, a mai kor nyelvén adnak hangot a történelmi üzeneteknek. Rónaszéki Tamás és Trellay Soma például rapszámot írt ’48-ról, illetve három fiú – Gergely Tamás, Csontos Bence és Katona Zsombor – együttest alakított a zenei kíséret kedvéért. Iványuk Áron a saját versét mondja el, továbbá látható lesz egy videoklip is a márciusi eseményekről.
„Két hónapos munka áll az előadás mögött, a gyerekek nemcsak tanítási időben, hanem sokszor késő estig próbálták a számokat” – árulta el a „kulisszatitkot” Hajnal Gabriella iskolaigazgató, aki rendkívül büszke a diákok odaadó munkájára. Az igazgatónő kiemelte dr. Gór Szilvia osztályfőnök, történelemtanár, valamint Ollé-Deutsch Csilla ének–magyar tanár közreműködését is, akik az osztály felkészülését segítették.

z.