Valtozasok_az_ejszakai_buszkozlekedesben

Változások az éjszakai buszközlekedésben

A Budapesti Közlekedési Zrt. módosította éjszakai autóbusz-hálózatát. Új járatok is indultak – köztük a 900-as jelzésű a Liszt Ferenc repülőtérhez.
A Hegyvidéket is érintő változás, hogy a 960-as busz útvonala az Óbuda-autóbuszgarázstól meghosszabbodott Békásmegyerre, így közvetlen átszállási kapcsolat jött létre Szentendrével. A 918-as jelzésű autóbusz az Óbuda, Bogdáni úttól a Hungária körgyűrűn, majd a Közvágóhíd–Boráros tér–Petőfi híd–Móricz Zsigmond körtér érintésével a Kelenföldi pályaudvarig közlekedik 30 percenként. Erről a járatról a Móricz Zsigmond körtéren a 908-asra és a 960-asra azonnal, szinte várakozás nélkül át lehet szállni. A 908-as a cinkotai autóbuszgarázsig jár.
A 940-es autóbusz a Móricz Zsigmond körtértől Budaörs felé nem érinti a továbbiakban a BAH-csomópontot, és visszafelé is kihagyja a Budaörsi út–Villányi út szakaszt. Az intézkedéssel a BKV dolgozóinak igyekeznek könnyebb eljutási lehetőséget biztosítani a kelenföldi autóbuszgarázsba.
Életbe lépett a 907-es és a 973-as Döbrentei téri vonalkorrekciója is, így a Tabánban megszűnt a 956-ossal és a 990-essel közös megállójuk. A BKV azt tanácsolja a Dél-Buda felé átszálló utasoknak, hogy a Ferenciek tere megállóhelyet vegyék igénybe, a menetrend elég időt ad ehhez.

Kertész István