Virágosít a Főkert

Az idő jobbra fordulásával hozzákezdett a kora tavasszal szokásos kertészeti és fenntartási munkákhoz a Budapest kiemelt fasorait, illetve parkjait gondozó Főkert Nonprofit Zrt. A Hegyvidéken március első felében a többi között a Szilágyi Erzsébet fasorban, a Budakeszi úton, illetve a városmajori parkban dolgoztak a kertészek. Ilyenkor eltávolítják a fákról az elszáradt ágakat, ritkítják a bokrokat, valamint összeszedik a parkokban az eddig a hó alatt megbúvó eldobált szemetet és növényi hulladékot.
Elkezdődnek az ültetések is, a nagy hidegben elfagyott, illetve az összetaposott, ellopott őszi árvácskák pótlásával együtt a fővárosban összesen 130 ezer kétnyári növény kerül az ágyásokba. A legnépszerűbbek a piros és fehér virágú százszorszépek, valamint a kék, fehér és sötétrózsaszín nefelejcsek, ezeken kívül a kiemelt parkokban huszonöt fajta, még az ősszel dugványozott hagymás tulipán, kétféle nárcisz és kétféle császárkorona díszíti majd a közterületeket.
Érdemes a következő hetekben elsétálni a Városmajorba, ahol a Beethoven-szobor mellett fehér és zöld, illetve rózsaszín és zöld szirmú tulipánok fejlődését figyelhetik meg a látogatók. A Főkert ígérete szerint a koszorúzási területeken március 15 előtt végeznek a munkákkal, míg a többi helyszínen legkésőbb a hónap végéig fejeződnek be a kiültetések.

(há)