Adventi_keszulodes_betlehemepitessel

Adventi készülődés betlehemépítéssel

A Hegyvidéken az adventi készülődés szerves részévé vált a közös betlehemépítés. A régi, már-már elfeledett tradíció Pokorni Zoltán kezdeményezésére éledt újjá a kerületben négy évvel ezelőtt: a polgármester azzal a céllal hirdette meg a hagyományőrző programot, hogy szomszédjainkkal, a közelben lakó ismerőseinkkel vagy akár az itt dolgozó kollégáinkkal együtt, a közösen végzett önkéntes munka örömét megtapasztalva, lakókörnyezetünket is megszépítve készülhessünk az ünnepre.
Idén ismét várja az önkormányzat a kreatív csapatok jelentkezését, amelyek vállalják, hogy létrehoznak egy betlehemi jelenetet ábrázoló, egyedi térbeli alkotást. Huszonöt hegyvidéki helyszínt jelöltek ki, de külön kérésre az elkészülő művek a kerület más pontján is bemutathatók. Feltételként mindössze annyit szabtak, hogy az építmények alapterülete ne legyen nagyobb kétszer két méternél, illetve ellenálljanak a téli időjárás viszontagságainak.
Sokféle anyag használható: a korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy csuhéból, fából, kerámiából, de akár üvegből is készülhetnek „télálló” alkotások. Az anyagköltséget egy meghatározott keretösszegig megtéríti az önkormányzat, illetve ha szükséges, raklapot és szalmát biztosít az építőknek.
A betlehemek december 16-tól január 6-ig láthatók majd a hegyvidéki utcákon, tereken. A közreműködők munkájáért a jövő év elején egy kis ünnepségen szeretnének köszönetet mondani a szervezők. Ekkor veheti át jutalmát az a csapat, amelynek alkotását a zsűri a legszebbnek ítélte.Adventi_keszulodes_betlehemepitessel2

z.

 

A közösségek – csoportonként maximum harminc fő – november 12-ig jelezhetik részvételi szándékukat az önkormányzatnál telefonon (224-5900/935-ös mellék) vagy e-mailben (gaspar.fruzsina@hegyvidek.hu).