Konténert borogattak

Kerületszerte egyre több gondot okoznak a közterületi szelektív hulladékgyűjtő szigetek környékét csatatérré változtató hajléktalanok. Legutóbb a Törökbálinti út és az Edvi Illés utca találkozásánál két férfi a tetejére állította az egyik tartályt, a szétguruló alumíniumdobozokat pedig ott helyben elkezdte „laposra taposni”. A Hegyvidéki Közterület-felügyelet munkatársai azonban még időben közbeléptek, és felszólították őket, hogy tegyenek rendet maguk után.
Mivel a tartályok kiborítását a vonatkozó fővárosi rendelet a tiltott közösségellenes magatartások körébe sorolja, az elkövetők 20 ezer forintos helyszíni bírságot kaptak. Amennyiben nem fizetik be a csekket, és adók módjára sem behajtható a büntetés, a tartozást elzárásra vagy közmunkára váltja a hatóság.
Néhány nappal később újabb, a kerületben korántsem szokványos szabálysértést tapasztaltak a felügyelők: egy utcai konténer közterület-használati engedélyének ellenőrzése során négy „feketemunkásra” akadtak a Királyhágó utcában. Bár a külföldi állampolgárságú férfiak megpróbáltak elmenekülni, a felügyelők a rendőrség kiérkezéséig visszatartották őket.

sm