Hegyvidék, végállomás!

Futva, kerékpáron vagy éppen görkorcsolyázva, egyedül, esetleg baráti társasággal az idén is több ezren vettek részt a Bécs–Pozsony–Budapest Ultramaratonon. Az öt napon át tartó, több mint 333 kilométeres verseny igazi kuriózum, hiszen Európában egyedülálló módon három országot és ugyanennyi fővárost érint, negyvenkét településen vezeti keresztül a népes mezőnyt.
Bécsből rajtolva, az egykori római borutat követve először Pozsonyba jutottak el a versenyzők, akik a Duna vonala mellett folytatták útjukat a Felvidéken. A Szigetköz gyönyörű vidékén immár Magyarországon, a vizek városain keresztül, a Vértes mellett elhaladva, a budai hegyeken át értek el Budakeszire. Október 23-án innen vágtak neki a Hegyvidéken átvezető utolsó, ötödik szakasznak.
A futók a Tündérhegyi és a Mátyás király utat érintve az Istenhegyi úton, majd az Alkotás utcán jutottak el a Csörsz utcai célba, ahol a XII. kerületi önkormányzat jóvoltából a Sportmax Hegyvidék sport- és rendezvénycsarnokban pihenhették ki a nem mindennapi sportteljesítmény fáradalmait.

m.