Osz_a_hegyen

Ősz a hegyen

Gyümölcskosár-kiállítással, látványos kalapparádéval, kézműves-foglalkozásokkal és izgalmas vetélkedőkkel köszöntött be az ősz a Németvölgyi Általános Iskolába. Az Ősz a hegyen elnevezésű hagyományos családi rendezvény a napközis és a tanulószobás csoportok kiállításával kezdődött, amire egyedi kialakítású, az évszaknak megfelelő termésekből, zöldségekből és gyümölcsökből összeállított kompozíciókkal készültek a gyerekek. Az alkotókat – köztük a szomszédos Mackós Óvoda Borostyán csoportosait – díszoklevéllel, valamint arany- és ezüstalma-díjakkal jutalmazták.
Az ünnepélyes eredményhirdetés után az első osztályosok műsora következett: a „bések” népi játékot mutattak be, míg az „a” és a „c” vidám körjátékkal örvendeztette meg az iskola udvarán összegyűlt nézősereget. Nem hiányozhatott a táncház sem, Nagy Zoltán táncművész, néptáncoktató és Bese Botond dudás alaposan megmozgatta a gyerekeket és vállalkozó kedvű szüleiket. Jó példát mutatva Csomor Rita, a 4. a osztályfőnöke tanítványaival együtt gyönyörű népviseletben ropta a táncot.
A pörgésben, forgásban elfáradóknak Csépai András zenetanár és Bauer Eszter alsós pedagógus gyermekdalokat tanított be, majd saját készítésű fejfedőkben vonultak fel a gyerekek a Horváth Katalin rajztanár kezdeményezésére megrendezett őszi kalapparádén. A mozgalmas program – amelyet az idén Nagy Zsuzsa igazgatóhelyettes pártfogásával Balogh Klára és Szabóné Márta Judit szervezett ­– kézműves-foglalkozásokkal folytatódott. A diákok és az óvodások különböző ajándéktárgyakat, őszi kosárkákat, kukoricababát, zsákvászonképet készítettek természetes anyagokból, valamint kipróbálhatták magukat az alkalomra összeállított ügyességi játékokban: csutkatornyot építettek, tököt cipeltek, zsákban futottak.

(m.)